Almussafes: un poble pendent de les negociacions de Ford

La meitat de la població activa del municipi treballa en el Parc Tecnològic Joan Carles I i el 50% del pressupost municipal li arriba directament de l'activitat de la factoria

Imatge aèria d'Almussafes

Qualsevol mala notícia sobre la Ford fa tremolar cada cantó d'Almussafes, a la Ribera Baixa. Ford es va instal·lar en aquest municipi a la primeria de la dècada dels anys setanta i va canviar la fisonomia de la població. Hui dia Almussafes quasi arriba als 9.000 habitants, i la meitat de la seua població treballa en el Parc Tecnològic Joan Carles I, on s'ubica la factoria Ford. El 50% del pressupost municipal li arriba directament de l'activitat de la planta automobilística.

En aquesta població de la Ribera Baixa no és difícil trobar antics treballadors de la factoria que aporten la seua visió d'aquest nou episodi de negociacions. Tensa espera a la localitat on totes les mirades estan pendents d'Alemanya.

Ford Almussafes juga aquests dies una partida molt important per al seu futur. Està en joc l'assignació dels nous models de cotxes elèctrics. La direcció de la multinacional ha donat de termini fins aquest dijous per aconseguir un acord laboral amb els sindicats que facilite la competitivitat de la planta i l'arribada de nous projectes. Ford triarà entre la planta valenciana i la factoria de Saarlouis (Alemanya) i ho farà en funció del projecte sobre les condicions laborals que presente cada planta aquest dijous. 

També et pot interessar

stats