Volkswagen presenta en societat la gigafactoria de Sagunt

Es tracta de la inversió industrial més gran projectada a la Comunitat Valenciana, amb una previsió de més de 3.000 ocupacions directes i entre 10.000 i 12.000 indirectes

Planta d'assemblatge de vehicles elèctrics de Volkswagen a Alemanya
Planta de muntatge de vehicles elèctrics de Volkswagen a Alemanya / Reuters

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyaran els màxims responsables de la multinacional Volkswagen i de la seua filial espanyola, SEAT, en la presentació del projecte de la nova gigafactoria de bateries per a cotxes elèctrics que el conglomerat automobilístic alemany construirà a Sagunt (Camp de Morvedre).

Es tracta de la inversió industrial més gran projectada a la Comunitat Valenciana i suposarà "un pas decisiu per a situar l'economia valenciana com a pol estratègic del sud d'Europa del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible", ha informat l'executiu autonòmic.

L'acte de presentació serà en els terrenys de Parc Sagunt II, al sud de Sagunt i prop de les instal·lacions portuàries, on es preveu que se situen les noves instal·lacions del Grup Volkswagen així com indústries afins.

Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen
Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

La multinacional Volkswagen va comunicar a la Generalitat la presentació del pla per a la creació de la factoria de bateries per a proveir a vehicles elèctrics. El projecte opta al finançament de projectes estratègics (Perte) que ha convocat el govern central per a fomentar la fabricació a Espanya de cotxes elèctrics.

Segons estimacions de l'executiu autonòmic, l'arribada de Volkswagen a la Comunitat pot generar més de 3.000 ocupacions directes i entre 10.000 i 12.000 indirectes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació d'una comissió de seguiment del projecte. L'objectiu de la comissió és "accelerar tots els processos al màxim perquè aquesta gran inversió estiga en funcionament en 2025", data en la qual està prevista, i per a això, ha apuntat que tots els instruments que té l'Estat i les comunitats autònomes han de funcionar "correctament" en un "gran exercici de corresponsabilitat".

 

També et pot interessar

stats