Entrem en les dues pimes valencianes que participen de forma destacada en la gigafactoria de Sagunt

Ambdues es dediquen a les noves tecnologies com ara la intel·ligència artificial, l’automatitizació o la digitalització industrial

Dues empreses valencianes participen en el projecte de la gigafactoria de bateries a Sagunt / À Punt NTC

La gigaplanta de bateries de Sagunt és un projecte liderat per Volkswagen i Seat que impulsarà l’economia valenciana i en el qual participen en total 62 empreses, entre elles dues pimes valencianes.

Una d'aquestes pimes és Nutai, SL. Aquesta empresa de Silla (Horta Sud) és una pime d'enginyeria d'automatització amb 27 anys d'història vinculats al sector de l'automòbil. De fet, són un referent en indústria 4.0, especialitzada en projectes d’intel·ligència artificial, robòtica col·laborativa i visió artificial. Dona faena a unes 50 persones i treballa per a les principals marques d'automoció del món integrant noves tecnologies per a millorar els processos de producció.

El director gerent, Enrique Vacas, ha assenyalat a À Punt que participar en aquest projecte és com “jugar la Champions League tecnològica” perquè estan treballant per a les principals firmes internacionals d’automoció. Som una empresa xicoteta, però podem estar al nivell de qualsevol empresa espanyola o europea.

Des d'Alcasser, Orbita Ingeniería fa 17 anys que innoven en el sector industrial, com ara l'automobilístic, el químic o l'alimentació. Donen faena a unes 150 persones i estan especialitzats en automatització i digitalització industrial. Volkswagen els ha convidat a participar en el projecte perquè treballen per a ells des de fa anys. 

El director general, Jesús Moya, afirma que aquesta invitació a participar en el projecte suposa un impuls per a l'empresa, fruit de tots els anys que f que treballen amb la marca en temes de digitalització i intel·ligència artificial. Per això confia que serà un impuls per a la investigació i el desenvolupament i la generació de solucions per al sector. 

Les dues pimes valencianes asseguren que participar en el projecte del vehicle elèctric és una oportunitat històrica per a impulsar el desenvolupament industrial de la Comunitat Valenciana i generar ocupació de qualitat.

També et pot interessar

stats