Puig: “La Comunitat Valenciana fa un salt històric com a pol de la mobilitat sostenible del sud d'Europa”

El cap del Consell destaca que la gigafactoria de bateries que Volkswagen és el “moviment empresarial més important al mig segle” i canviarà “la vida de centenars de milers de valencians”

Responsables de Volkswagen i dels governs espanyol i de la Generalitat, abans de la presentació
Responsables de Volkswagen i dels governs espanyol i de la Generalitat, abans de la presentació / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que, amb la presentació del projecte de gigafactoria de bateries que Volkswagen construirà al Parc Sagunt II la Comunitat Valenciana “comença a convertir-se en el pol de mobilitat sostenible del sud d'Europa” i fa un “salt històric cap a l'ocupació de qualitat”.

Puig ha participat, acompanyat del president del govern, Pedro Sánchez, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, en l'acte de presentació de la gigafactoria de bateries, en què també han intervingut els directius de Grup Volkswagen.

“Aquest ha de ser el principi d'una revolució per la mobilitat sostenible que aspirar a liderar a Espanya una nova Comunitat Valenciana feta a base d'innovació, indústria i prestigi internacional”, ha assenyalat el cap del Consell.

Puig ha instat a tancar un gran pacte en la “dècada decisiva” que inicia la Comunitat Valenciana per a accelerar la implantació d'energies renovables i aconseguir l'autonomia energètica.

El president s'ha referit, a més, a l'aliança amb l'empresa alemanya més gran com el “moviment empresarial més important al mig segle” i ha agraït al president del govern, el “ferm compromís” mostrat amb la Comunitat Valenciana. “Aquest dia canviarà la vida de milers de valencians i valencianes, tant dels de hui com els de les generacions futures, que continuaran recollint el dividend social d'aquesta operació”.

“Aquest dia canviarà la vida de milers de valencians i valencianes, tant dels de hui com els de les generacions futures, que continuaran recollint el dividend social d'aquesta operació” Ximo Puig - President de la Generalitat

A més, ha subratllat que la Comunitat Valenciana assumeix aquest repte amb “responsabilitat” i correspondrà a la confiança depositada amb totes les facilitats necessàries i amb la seguretat jurídica, l'estabilitat institucional i l'acord social que la singularitzen.

En aquest àmbit, Puig ha recordat que la inversió estrangera rebuda el 2021 ha triplicat a la del 2015 i que s'ha aconseguit el rècord històric de persones amb un lloc de treball, amb 4.440 noves ocupacions creades cada mes els últims set anys.

La gigafactoia de bateries de Volkswagen de Sagunt estarà operativa el 2026

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'acte a Sagunt
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'acte a Sagunt / À Punt NTC
“Aquesta gigafactoria serà el pilar central però no l'únic per a convertir la Comunitat Valenciana en un gran 'hub' europeu de bateries, generant tot un ecosistema més enllà de l'automoció” Pedro Sánchez - President del govern espanyol

Per la seua banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha començat el seu discurs destacant que l'emergència climàtica obliga a avanços com el de la gigafactoria de bateries que es presenta a Sagunt. “És una excel·lent notícia per l'espenta econòmica que suposa i perquè enquadra en el projecte de futur que volem per a aquest país”.

Sánchez ha ressaltat que han d'establir les bases per a les pròximes generacions amb les tecnologies que marcaran el futur i que la futura planta de bateries de Volkswagen és una bona mostra d'això. “Aquest és el present i el futur dels fons europeus”, ha remarcat.

El president ha afegit que volen “liderar els processos de producció que facen del nostre país un país d'avantguarda en la transició digital i la transició ecològica” i ha dit que “no existeix un projecte que mostre millor les nostres prioritats i les capacitats d'Espanya”.

És per això que el líder de l'executiu ha subratllat que aquesta gigafactoria serà el pilar central, però no l'únic “per a convertir la Comunitat Valenciana en un gran hub europeu de bateries, generant tot un ecosistema més enllà de l'automoció” amb vinculació amb les universitats, empreses i centres d'investigació.

A més, s'ha compromés davant el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president del consell d'administració de SEAT, Thomas Schmall, “a complir amb totes les administracions perquè aquest somni que la planta estiga operativa el 2026 siga realitat en aquestes dates”.

També et pot interessar

stats