La futura gigafactoria de Sagunt pot rebre treballadors procedents de la planta de SEAT

La planta valenciana que projecta Volkswagen crearà 3.000 llocs de treball directes, segons les previsions inicials

Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen
Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

La direcció de Seat podria traslladar empleats a la fàbrica de bateries que Volkswagen instal·larà a Sagunt (Camp de Morvedre) com a mesura per a tractar l'excedent de plantilla a través d'un acord de trasllat de voluntaris.

Així s'ha posat damunt la taula durant la desena reunió de la taula de negociació del 20 conveni col·lectiu, que va tenir lloc el dimecres, que afecta 13.000 treballadors de cinc centres i finalitzarà a 31 de desembre de 2026, segons un comunicat d'UGT i CCOO de Catalunya d'aquest dijous.

"Es recull, com una mesura per a tractar l'excedent de plantilla, la proposta d'UGT i CCOO de realitzar un acord de trasllats voluntaris a la fàbrica de Bateries de Sagunt amb la lògica de garantir les condicions salarials de Seat", han informat els sindicats en un comunicat.

Segons les previsions de Volkswagen, la construcció de la gigafactoria començarà en el primer trimestre de 2023, ocuparà una superfície de 200 hectàrees, començarà la producció en 2026 i serà gestionada per l'empresa Power Co de Volkswagen.

Els sindicats han explicat que la principal reivindicació dels treballadors és vincular a aquest nou conveni un pla de futur que "garantisca la viabilitat" dels centres, de Seat i el manteniment de l'ocupació tant en quantitat com en condicions laborals.

La construcció d'aquesta planta ha despertat grans expectatives. Considerada com l'anunci econòmic més important en mig segle pel Consell, la factoria donarà treball a més de 3.000 persones de forma directa i entre 10.000 i 12.000 indirectes.

Seat va xifrar en fins a 2.800 llocs de treball l'excedent derivat de la transformació de la companyia cap a l'electrificació i, segons els sindicats, donarà a conéixer en la pròxima reunió les previsions de producció fins al 2026. En la reunió anterior, Seat i sindicats van pactar ampliar el pla de prejubilacions a 1.330 treballadors, la qual cosa va suposar 200 més que el plantejat en la reunió precedent.

També et pot interessar

stats