La llum es dispara de nou: 175,87 euros per megavat hora

L'electricitat marca el segon preu màxim de la història

El consum de llum es troba darrere en la majoria dels comportaments diaris dels consumidors
El consum de llum es troba darrere en la majoria dels comportaments diaris dels consumidors / À Punt NTC

El preu mitjà de l'electricitat en el mercat majorista se situa per a aquest dimecres en 175,87 euros el megavat hora (MWh). Això suposa un repunt del 17% respecte al preu fixat per a aquest dimarts. Un nou rècord que marca el segon preu més alt de la història.

Així, el preu al qual es pagarà aquest dimecres de mitjana només ha quedat superat pel preu del 16 de setembre, quan va arribar als 188,18 euros, segons dades de l'operador del mercat OMIE. Per franges horàries, els preus aquest dimecres oscil·laran entre els 195,57 euros que es pagaran entre les 9 i les 10 del matí, i els 147,3 euros que costarà entre les 3 i les 4 de la matinada.

Unes pujades de preu que es donen setmana rere setmana. Per aquesta raó s'han incrementat les consultes dels usuaris a les organitzacions de consumidors per a poder estalviar, segons Avacu.

Espanya portarà la crisi energètica al Consell Europeu del 21-22 d'octubre

Espanya entén que el problema dels alts preus energètics requereixen una resposta conjunta de la Unió Europea i per això demanarà que es debata la possible modificació del mercat de l'energia en el pròxim Consell Europeu, que serà a Brussel·les els dies 21 i 22 d'octubre, segons ha afirmat el secretari d'Estat espanyol per a la Unió Europea, Juan González-Barba.

L'objectiu és analitzar "les causes de l'augment dels preus" i, si és el cas, millorar els elements de l'actual marc normatiu per a la fixació dels preus.

Aquest dilluns, la ministra d'Economia, Nadia Calviño, i la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, van remetre una carta a la Comissió Europea on demanaven una solució en conjunt a la crisi dels alts preus energètics que, com van advertir, posen en risc la recuperació post-Covid-19.

Entre altres propostes, Espanya ha defensat crear una plataforma comunitària que centralitze les compres de gas natural, per a evitar l'exposició a les fluctuacions dels mercats energètics i augmentar el poder de negociació de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats