La Generalitat aprova el PAI de Parc Sagunt II per a començar a urbanitzar els terrenys de la gigafactoria

És un instrument administratiu que permetrà desenvolupar l'espai on s'alçarà la futura planta de bateries de Volkswagen i afavorirà la implantació d'altres empreses "d'alt valor tecnològic"

Terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt
Terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt / GVA

La Generalitat ha aprovat el projecte d'actuació integrada (PAI) de Parc Sagunt II, un pas administratiu per a poder començar la urbanització dels terrenys on s'alçarà la futura gigafactoria bateries elèctriques de PowerCo, empresa del grup Volkswagen. El PAI, promogut per l'empresa pública Espais Econòmics Empresarials (EEE) —participada al 50% per Sepides i la Generalitat—, comprén una superfície de sòl disponible de 3.489.398 metres quadrats.

Aquest instrument, tal com ha explicat en un comunicat la consellera de Política Territorial i Obres Públiques, Rebeca Torró, "suposa un avanç no sols per al desenvolupament de la gigafactoria, sinó que prepara aquests terrenys per a la implantació de futurs projectes i, amb això, per a l'expansió logística de la Comunitat Valenciana".

La planta de bateries per a vehicles elèctrics és considerada pel Consell com un projecte territorial estratègic (PTE). En concret, la factoria se situarà sobre 1.293.806 m², i els proveïdors ocuparan quasi 1,4 milions de metres. El PAI aprovat permetrà afavorir la "implantació d'altres empreses també d'alt valor tecnològic" per a consolidar en el nostre territori "un clúster industrial i innovador dedicat a la mobilitat sostenible", segons indica la Generalitat.

"Aquest és el model d'urbanisme productiu en el qual treballem des de la Generalitat i aquest tipus de processos confirmen el compliment dels terminis acordats amb PowerCo per al desenvolupament de la gigafactoria", ha subratllat Torró.

El 17 de març se celebrava l'acte inaugural de l'inici de les obres de la factoria, que podrà ampliar la capacitat anual de 40 a 60 gigawatts hora (GWh) i produirà 150 milions de cel·les de bateries a l'any per a 500.000 vehicles. Es preveu que les instal·lacions estiguen en funcionament el 2026 i, de fet, PowerCo té obert el període de sol·licituds per a la contractació de personal.

També et pot interessar

stats