Ford convoca la seua plantilla global a una videoconferència aquest dimecres

Coincideix amb la decisió sobre si serà Almussafes o Saarlouis (Alemanya) la planta que fabricarà els dos models elèctrics que queden per assignar

Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes
Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes / Europa Press

La multinacional Ford ha convocat tota la seua plantilla a una videoconferència aquest dimecres, que coincideix amb el compte arrere per a conéixer la decisió de la firma sobre si serà Almussafes (València) o Saarlouis (Alemanya) qui produirà els models elèctrics de l'empresa els pròxims anys i assegure així més volum de treball, segons ha pogut saber Europa Press.

A les 15:05 (hora espanyola) d'aquest dimecres, Ford celebrarà el seu Global Town Hall, un esdeveniment virtual en el qual la companyia presentarà als seus treballadors la seua "visió clara per a la transformació de Ford a Ford+". "Oferir Ford+ significa reinventar completament la nostra empresa i a nosaltres mateixos", assenyala la convocatòria.

D'altra banda, i segons ha pogut saber À Punt, el comité d'empresa de la planta alemanya de Saarlouis ha convocat els treballadors de la factoria aquest dimecres 12:15 hores i a les 16:45 de la vesprada el sindicat majoritari IG Metal donarà una roda de premsa en un hotel de la ciutat.

Des del sindicat UGT, majoritari en Ford Almussafes, han manifestat que, encara que no hi ha confirmació oficial sobre el contingut d'aquesta cita i a València no s'ha convocat el comité d'empresa, "tot apunta" al fet que l'anunci es produïsca en la videoconferència d'aquest dimecres, en línia amb la informació avançada per diversos mitjans alemanys en els últims dies i setmanes, que remenaven que la decisió, que la casa va determinar a final de juny, seria el dia 22 i 23.

En aquest sentit, el diari alemany Bild publicava aquesta setmana que l'elecció de fàbrica adjudicatària "probablement s'haja pres" i que l'anunci seria "dimecres o dijous"; mentre que el també alemany De Investing situava l'anunci per al dimecres i destacava la "preocupació" en Saarlouis d'eixir "amb les mans buides". Fins i tot, citava l'expert en automòbils Stefan Bratzel, que considera "millors" les possibilitats de la fàbrica valenciana a causa de la comparació de costos i l'existència també de grans parcs de proveïdors.

Des d'UGT Ford Almussafes han explicat a Europa Press que al llarg de les setmanes les sensacions han anat variant respecte a les possibilitats de la fàbrica valenciana si es lligen les informacions publicades des d'Alemanya, però que ara en Saarlouis es percep una certa sensació que la seua oferta serà "perdedora" contra Almussafes.

"La gent vol la tranquil·litat de dir que, encara que sapiem que hem de travessar un desert, tenim futur més enllà de 2025", ha comentat.

En aquest sentit, els treballadors i els proveïdors viuen l'espera per a conéixer la decisió final amb un "optimisme relatiu" i també amb la preocupació pel futur de la planta que puga no ser seleccionada". "Si no fem cotxes, què es produirà en una planta tan gran?", es pregunta el sindicat.

Cal recordar que, al maig, el president de Ford Europa, Stuart Rowley, va indicar que l'elecció d'una fàbrica no és "una decisió de tancament" de l'altra, ja que la multinacional està "buscant activament futures oportunitats per a la planta que no siga seleccionada". També va advertir que "és previsible" que tant la fàbrica d'Almussafes com la de Saarlouis hagen de sotmetre's a "un redimensionament de la seua estructura actual", independentment de quin de les dues siga l'adjudicatària.

Quan va començar el procés de negociació, la planta d'Almussafes tenia adjudicats cinc models de vehicles, que van passar a quatre després de deixar de fabricar el Mondeo, i d'ací a 2025 deixarà de produir tots els altres, excepte el Ford Kuga, que suposa la meitat de la producció actual. Llevat que finalment es conega que és la triada per a la nova plataforma de models elèctrics de la companyia a Europa.

També et pot interessar

stats