Climent sobre Oltra i Puig: “Qui té la màxima responsabilitat és qui ha de telefonar. Lamente que Puig no ho haja fet”

El conseller d’Economia Sostenible (Compromís) creu que la falta de diàleg deixarà “recialles”, però no afectarà les relacions dels socis de govern

El conseller d'Economia durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' aquest dijous / À Punt NTC

La falta de diàleg entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ja exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, es deu al cap del govern valencià. Així ho considera el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent (Compromís), que ha culpat Puig de la falta de comunicació amb el president de la Generalitat, que va denunciar Oltra en la seua dimissió.  

“No és perquè jo siga de Compromís, sinó perquè el president és qui té la màxima responsabilitat de tot, la presidència ha de ser la que més dona, la més condescendent en tot”, argumentava Climent en una entrevista en Les notícies del matí.

En aquest sentit, el conseller d’Economia Sostenible apuntava que “qui té la màxima responsabilitat ha de telefonar a la persona amb qui havia de reflexionar i arribar a un punt de trobada”.

“Qui ha de conduir el vaixell és el president de la Generalitat i ha de fer factible que hi haja un diàleg fluid i afavorir la confiança entre tots els consellers perquè arriben a un acord per a millorar la vida de la gent”, afegia Rafa Climent durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

En vista de la falta de diàleg entre l’exvicepresidenta del Consell i el president, que va airejar Mónica Oltra aquest dimarts, quan va anunciar que abandonava els càrrecs públics, ha lamentat que no hi haja hagut entesa entre els dos companys de govern.

“Ho lamente”, afirmava Climent. “Haurem de fer moltes coses a partir d’aquests moments”, sentenciava el responsable d’Economia Sostenible sense donar més detalls de quins canvis es poden produir en les relacions entre els socis de govern.

Rafa Climent apel·lava a l’empatia i a la necessitat que hi haja un diàleg fluid entre les tres forces que integren el govern. “Les persones han de tindre empatia. Si, a més, tenim responsabilitats per a tirar endavant projectes per a cinc milions i poc de ciutadans, hem de parlar. Si, a més, diem que apostem pel diàleg social, no entenc per què no es parla”, argumentava el responsable d’Economia.

A pesar d’aquestes afirmacions, Rafa Climent s’ha mostrat convençut que la falta de diàleg entre Puig i Oltra no afectarà les relacions de Compromís amb el PSPV, perquè les dues forces tenen un objectiu comú: un tercer Botànic, encara que admet que la picabaralla deixarà recialles. “Aquestes coses sempre deixen recialles, però des del diàleg es poden solucionar”, sentenciava.

D’altra banda, el titular d’Economia Sostenible ha manifestat la seua satisfacció perquè la direcció de Ford haja triat finalment la planta d’Almussafes per a fabricar els motors elèctrics a partir del 2025. Des del seu punt de vista, el fet que la factoria siga “la planta més competitiva d’Europa, estiga molt professionalitzada i amb unes capacitats tècniques impressionants” han sigut determinants perquè la multinacional es decantara per la factoria de la Ribera Baixa.

Pel que fa a la resta d’inversions, Climent ha admés la necessitat de diversificar el teixit productiu de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia, ha assegurat que hi ha moltes empreses interessades a establir-se al nostre territori: “No donem l’abast per a atendre les inversions de les empreses que volen vindre. Som un territori d’atracció d’inversions, però també que estem de moda, en l’àmbit industrial la gent vol vindre a la Comunitat Valenciana”.

Aquest interés, unit a la predisposició de la Generalitat per a atraure inversions, fa que empreses punteres, com una “de biomedicina que té damunt la taula importants inversions a la Comunitat Valenciana”. Climent no ha donat més detalls d’aquest projecte. 

També et pot interessar

stats