El PSPV i UP afirmen que la dimissió d’Oltra no clevilla el Botànic i l’oposició la qualifica de “superba”

Ribó assegura que l’ex vicepresidenta del Consell "després d'aquest pas arrere, farà un pas avant molt important"

Els grups del Botànic aplaudeixen l'aprovació dels pressupostos per a 2022
Els grups del Botànic aplaudeixen a les Corts, després de donar llum verda als pressupostos d'enguany / Inma Caballer (Europa Press)

L’eixida de Mónica Oltra no alterarà el Botànic, que continuarà vigent. Així de segurs es mostraven aquest dimecres, l’endemà que Oltra anunciara que abandonava tots els càrrecs públics que ocupava, els representants del PSPV i Unides Podem, dues de les tres potes que sostenen el Consell.

La síndica socialista, Ana Barceló, ha sigut contundent en afirmar que "en absolut" perilla el Botànic a partir d'ara. Més bé, a ulls de la síndica, el pacte de govern està "més fort que mai".

Barceló no ha volgut entrar en les crítiques al PSPV que va llançar Mónica Oltra en l’anunci de la seua dimissió. La portaveu socialista ha assegurat que la situació de l’ex vicepresidenta s'ha resolt definitivament".

"Ací hi ha un projecte fort i sòlid que es deu al lideratge de Ximo Puig i a eixe espai d'estabilitat d'aquest govern", ha asseverat Barceló, que ho ha vinculat a l’anunci de Ford d'adjudicar a la factoria d'Almussafes la producció a Europa de la nova plataforma de vehicles elèctrics a partir de 2025.

Per part seua, la síndica d’Unides Podem i coordinadora de Podem, Pilar Lima, ha fet valdre el tripartit i ha assegurat que respectaran "al màxim" la decisió de Compromís. Lima ha recordat que queda un any per a les eleccions i toca "centrar-se, prémer l'accelerador i governar per a millorar la vida dels valencians".

En opinió de la síndica d’Unides Podem, hi ha una majoria parlamentària "sòlida i solvent" i que l'acord no va de persones, sinó d'"un projecte polític que obliga els tres espais a complir els pactes i a continuar avant". Pilar Lima ha defés que l'enteniment no hauria de ser entre els dos partits que "caiguen millor", sinó sobre la base de les polítiques.

Mires on mires, Oltra ha creat caos i problemes Elena Bastidas - Portaveu adjunta del Partit Popular

L’oposició ha qualificat a Mónica Oltra de “superba” en l’anunci de la seua dimissió i consideren que la seua eixida del Consell fractura, encara més, el Botànic. La portaveu adjunta popular, Elena Bastidas, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, de guardar un "silenci còmplice" des que va transcendir "aquest escabrós assumpte", en referència a la condemna a l’exmarit d’Oltra per abusar d’una menor quan la víctima vivia en un centre de menors.

"Mires on mires, Oltra ha creat caos i problemes", ha denunciat Bastidas. La diputada popular ha carregat contra la "supèrbia" de l'exconsellera en l'anunci de la seua dimissió, quan ha recalcat que "no es va voluntàriament ni fruit de la reflexió a la qual feien al·lusió Compromís i el PSOE".

Puig continua governant amb un partit nacionalista i ancorat en el passat Rut Merino - Síndica de Ciutadans

En la mateixa línia, la síndica de Ciutadans, Rut Merino, ha acusat Compromís de deixar caure a Oltra per a "no perdre el poder", ja que ha advertit que la seua "amenaça" de deixar el govern si la destituïen no era més que una "enganyifa".

"Puig continua governant amb un partit nacionalista i ancorat en el passat", ha emfatitzat. Ha criticat que, d'aquesta manera, avala el comportament d'Oltra i la seua "supèrbia i prepotència que sempre ha tingut" en blasmar "la justícia i a l'estat de dret" en la seua dimissió. "Pitjor record no pot deixar", ha asseverat la portaveu de Ciutadans.

La dimissió de Mónica Oltra suposa una pèrdua molt important i fonamental per a Compromís Joan Ribó - Alcalde de València (Compromís)

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dimecres "segur" que la ja ex vicepresidenta del Consell i exconsellera d'Igualtat "després d'aquest pas arrere, farà un pas avant molt important".

Per a Ribó, "la dimissió de Mónica Oltra suposa una pèrdua molt important i fonamental per a Compromís", encara que ha recalcat que és una "pèrdua temporal". A parer seu, Oltra "ha donat un exemple de coherència amb la seua dimissió, que no és habitual en la política espanyola". “Hi ha molt pocs casos en aquest sentit”, recordava Ribó. 

També et pot interessar

stats