Puig agraeix la "generositat responsable" d'Oltra per haver dimitit: "No tots els polítics són iguals"

El president de la Generalitat condemna la instrumentalització de la justícia que fa l'extrema dreta i rebutja els atacs i amenaces vessats sobre la fins ara vicepresidenta

Pronunciament íntegre de Ximo Puig sobre la dimissió de Mónica Oltra

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat aquest dimecres el seu "respecte" i "reconeixement" a la dimissió de Mónica Oltra com a vicepresidenta del Consell després de set anys en el càrrec i empentada per la recent imputació judicial en un procediment que intenta aclarir si va tractar d'encobrir l'exmarit en un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada per l'Administració autonòmica. Una decisió, ha remarcat, que ha pres "per a protegir el Consell i beneficiar l’interés general de la Comunitat Valenciana".

L'endemà de la renúncia, que Oltra no li havia comunicat prèviament abans de fer-la pública, el president ha trencat el silenci i ha fet el primer pronunciament oficial amb un missatge en què destaca que la fins ara número dos del govern Botànic "ha estat una persona clau per al canvi polític, per a la regeneració de les institucions i per a la millora de la vida dels valencians i les valencianes". 

En les declaracions difoses als mitjans de comunicació li ha agraït el treball realitzat durant quasi dues legislatures i la "generositat responsable" que ha demostrat fent un pas arrere. "No tots els polítics són iguals", ha remarcat el cap del Consell.

D’igual manera, ha rebutjat tots els atacs, insults i amenaces que, segons ha dit, ha patit la vicepresidenta valenciana en els últims dies. "Una societat democràtica no admet aquesta falta de respecte", ha assenyalat Puig. I ha condemnat la instrumentalització de la justícia que, al seu parer, fa l'extrema dreta, promotora de la denúncia que ha provocat que Oltra siga investigada judicialment. En aquest procediment, Puig li ha traslladat el seu suport: "Continue defensant, ara i sempre, el respecte a la justícia, la presumpció d’innocència, i tinc confiança en la seua paraula", ha afirmat. 

"La Comunitat Valenciana és un territori respectat, creïble i estable. Aquest és el requisit per a ampliar els avanços aconseguits amb l’esforç del Consell del Botànic i de tota la societat", ha assenyalat. Després de reivindicar la gestió del govern valencià per a dinamitzar el teixit econòmic i enfortir la sanitat, l'educació i els serveis socials, ha conclòs afirmant que la Generalitat "continuarà treballant pel progrés segur de l’únic interés primordial: l’interés dels cinc milions de valencianes i valencians".

També et pot interessar

stats