Els bars de València afronten les últimes hores de les terrasses ampliades amb indignació

Els propietaris dels negocis lamenten la retirada quan encara s’ha de guardar la distància interpersonal i les taules les poden ocupar un màxim de deu persones

Les terrasses hauran de tornar a ocupar el seu espai habitual a partir d'aquesta mitjanit
Les terrasses hauran de tornar a ocupar el seu espai habitual a partir d'aquesta mitjanit / À Punt NTC

L’espai públic de la ciutat de València guanya terreny a partir d’aquesta mitjanit de dimarts, quan les terrasses dels bars, que s’havien ampliat de manera extraordinària per la Covid, hauran de tornar al seu espai habitual, al que ocupaven abans de la crisi sanitària. Els propietaris de bars i restaurants lamenten la decisió, afirmen que encara s’ha de respectar la distància interpersonal i que les taules no les poden ocupar més de deu persones, per això defenen que encara no es pot ocupar tot l’espai interior dels bars. 

La vicepresidenta de la Coordinadora d’Hoteleria de Barris de València, Gemma Piqué, es preguntava en Les notícies del matí com és possible que l’Ajuntament els obligue a reduir les seues terrasses si el Ministeri de Sanitat manté la recomanació d’estar a metre i mig de la resta de persones. “L’objectiu d’aquest espai extraordinari era garantir la distància interpersonal, que encara s’ha de mantindre”, argumentava Piquè. 

Per la seua banda, l'Associació de Veïns de la Plaça d'Hondures, una de les zones de València més castigada pels efectes negatius del botellot, veu amb bons ulls la mesura de reduir les terrasses dels bars. El portaveu d’aquesta plataforma veïnal, Javier Soler, considera que “l’Ajuntament ha estat regalant l’espai públic a una empresa privada”. En aquest sentit ha afegit que “la indústria de l’hoteleria i l’alcohol ha rebut més ajuda que altres sectors i aquest sobredimensionament està repercutint en la salut del veïnat”, ha lamentat en la ràdio d’À Punt. 

Ara, quan està a punt d’expirar el termini per a l’ampliació extraordinària de les terrasses, el veïnat de la plaça d’Hondures es mostra preocupat pel compliment de la mesura: “Esperem que efectivament es retiren les terrasses, que l’Ajuntament refaça les marques en terra i que la pressió policial servisca per a fer complir aquesta mesura”, argumentava Javier Soler en Les notícies del matí. 

El representant d’aquesta plataforma veïnal espera que la retirada de les terrasses al seu espai habitual es reduïsca també el botellot, ja que, segons ha denunciat, aquest fenomen està comportant “robatoris, baralles i actes vandàlics als portals” d’aquesta zona de València. 

També et pot interessar