AVE reivindica l'empresariat com a "motor de l'economia"

El president de l'associació, Vicente Boluda, defensa el col·lectiu, davant de les crítiques dels partits que volen "deprestigiar-lo"

Un moment de l'Assemblea General d'AVE, aquest dimecres
Un moment de l'assemblea general d'AVE, aquest dimecres / Rober Solsona

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha insistit aquest dimecres en les seues crítiques als partits polítics que tracten de "desprestigiar" i "insultar" l'empresariat, al mateix temps que ha demanat que "es rebaixe el to de crispació permanent que es dona en la vida politicoinstitucional". Així ho ha manifestat durant la intervenció en la clausura de l'Assemblea General d'AVE, aquest dimecres a L'Alqueria del Basket, un acte en què també ha participat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Boluda ha lamentat que segurament la proximitat de les eleccions ha fet que alguns partits polítics posen el focus en els empresaris, tractant de desprestigiar-los i insultar-los, i que diu segurament "per ser benèvol”, ja que considera que, en el fons, aquests partits “no creuen en els empresaris, ni en la iniciativa privada".

Dit això, ha instat els empresaris a no caure en la provocació ni entrar en batalles dialèctiques i de desqualificació permanent i continuar contribuint al fet que la societat avance, millore i cada vegada siga més pròspera fent “el que millor se'ns dona: crear ocupació”, ha subratllat el navilier, que creu que d'aquesta manera l'empresariat estarà en disposició de desmuntar tantes males intencions i tanta desinformació, per la via dels fets.

El president d'AVE també ha defensat que la necessitat de rebaixar el to de crispació permanent que es dona en la vida politicoinstitucional, i ha demanat respecte per a les institucions i la separació de poders.

De la mateixa manera, ha rebutjat de ple “la mala imatge que pretén donar-se dels empresaris", que són els verdaders motors de la nostra economia i “els que, al costat dels nostres treballadors i col·laboradors, estem traient al país avant", ha assegurat.

Corredor mediterrani, finançament i aigua

D'altra banda, ha defensat que és necessari accelerar i acabar “d'una vegada per sempre” les obres del Corredor Mediterrani i que ha de completar-se l'actual Espanya radial amb una circular. "Invertir al Mediterrani és positiu per al conjunt d'Espanya", ha destacat.

D'igual manera, ha reivindicat modificar el model de finançament autonòmic; perquè en tots els territoris d'Espanya es puguen cobrir serveis bàsics com la sanitat, l'educació i els serveis socials.

A més, ha reclamat al Govern central que pose en marxa, "una vegada per sempre, una política única i nacional de l'aigua en la qual prevalga l'estalvi, la reutilització i, quan siga necessari, la solidaritat.

Puig: "Caricaturitzar l'empresari és injust i, sobretot, fal·laç"

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha fet una defensa del col·lectiu. El responsable del Consell ha subratllat aquest dimecres que "caricaturitzar l'empresari com si fora el ric del Monopoly és injust i, sobretot, és fal·laç", i ha ressaltat que "l'empresari que coneixen els valencians està compromés amb la generació d'ocupació de qualitat, els projectes estratègics (com el corredor o el finançament just) i l'impuls a la formació i la innovació".

Així ho ha destacat durant la intervenció en la clausura de l'assemblea general d'AVE. En el discurs, Puig ha exposat que "les millors notícies dels últims mesos tenen nom d'empresa" i "beuen de la col·laboració publicoprivada", i s'ha referit així a Volkswagen, Ford, HP i Hitachi. "La lliçó és senzilla: a més facilitats a la inversió, més oportunitats per a la Comunitat Valenciana", ha assegurat. En aquest sentit ha posat en valor les "Volkswagen de cada dia":

També et pot interessar

stats