Arcadi España, sobre la protesta a Alacant contra els PGE: "No m'agradaria que es convertira en una concentració electoralista"

El conseller d'Hisenda defensa els comptes autonòmics per al 2023 per a "reequilibrar" el "tracte injust" a les comarques del sud en matèria d'inversions 

El conseller d'Hisenda, Arcadi España, aquest dimecres en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de novembre 2022 - 10:35 Actualitzat: 02 de novembre 2022 - 11:38

El conseller d'Hisenda, Arcadi España, ha reconegut en Les notícies del matí que la província d'Alacant ha sigut tractada "injustament" en els pressupostos generals de l'Estat per al 2023 en matèria d'inversions i diu comprendre l'enuig de l'empresariat de les comarques del sud. En una entrevista d'aquest dimecres, s'ha mostrat comprensiu amb els motius de la protesta que ha convocat la Cambra de Comerç davant de la subdelegació del govern espanyol a la ciutat d'Alacant per a dijous, i a la qual acudirà el PP, però no els partits que componen el Botànic, perquè "hi ha un rerefons de veritat". Tot i això, ha manifestat els seus dubtes sobre les intencions reals de la convocatòria: "No m'agradaria que es convertira en una concentració electoralista i no la defensa d'un interés legítim". 

España ha admés obertament que la província d'Alacant en general, i algunes comarques com el Baix Segura no han sigut ben tractada històricament pels executius tant espanyol com valencià. I ha defensat l'intent del Botànic per "revertir" a poc a poc la situació i "recuperar el territori perdut", amb gestos i accions com els últims pressupostos aprovats per la Generalitat, per al 2023, que consignen un 40% de la inversió territorialitzada a Alacant. "No es pot governar d'esquena a la província d'Alacant", ha dit.

Per això, per al conseller, aquesta distribució dels comptes autonòmics és una aposta per "reequilibrar la situació". "Hem fet el que calia fer (...). No és que la voluntat de la Generalitat siga invertir més a Alacant perquè sí, sinó invertir-hi més perquè ha sigut tractada injustament", ha resumit. 

En declaracions a la ràdio d'À Punt, el titular d'Hisenda ha defensat els pressupostos per al pròxim exercici i ha dit que són uns comptes "raonables", "adequats" i "ambiciosos". S'ha mostrat convençut que el procediment de debat i tramitació parlamentària contribuirà a enriquir el projecte per a "ajustar-lo" i "millorar-lo" i ha avançat que aquesta setmana s'aprovarà la Llei d'acompanyament, que regula les mesures fiscals.

No és que la voluntat de la Generalitat siga invertir més a Alacant perquè sí, sinó invertir-hi més perquè ha sigut tractada injustament

Més suport per al taulell

D'altra banda, España ha reclamat al govern espanyol que faça un esforç més gran en les subvencions per al sector del taulell, molt afectat pels alts preus de l'energia i, en especial, del gas. "Hem d'articular les ajudes, compassar-les i negociar-les amb el sector", ha manifestat

Confiança en la gigafactoria de Sagunt

Pel que fa a la gigafactoria de bateries que Volkswagen planejava construir inicialment a Sagunt i que ara qüestiona per falta de diners, el conseller España s'ha mostrat convençut que sí que es durà a terme finalment. Ha lamentat el "soroll" que s'ha generat al voltant de les negociacions i l'elaboració del Perte del vehicle elèctric i ha garantit que el govern valencià farà "sempre" tot el que estiga a l'abast perquè es faça realitat la inversió. 

També et pot interessar

stats