L’empresariat d’Alacant es planta per la falta d’inversions i es manifestarà el 27 d'octubre

El president de la Cambra de Comerç assegura que no reclamen un tracte preferent, sinó allò que "es mereix" la província i que no es frene el creixement

Empresaris es reuneixen pel finançament d'Alacant / À Punt Notícies
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'octubre 2022 - 12:49 Actualitzat: 17 d'octubre 2022 - 22:04

Els empresaris de les comarques del sud es planten per la falta d’inversions previstes en els pressupostos generals de l’Estat. La patronal ha anunciat una manifestació per al 27 d’octubre si abans no s’ha aconseguit un compromís de l’executiu espanyol per a incrementar les inversions. Així ho anunciava aquest matí Carlos Baño, president de la Cambra de Comerç d’Alacant aquest dilluns.

"L'eslògan no serà 'basta ja', l'eslògan serà 's'ha acabat'. Alacant exigirà el que li correspon", afirmava el president de la Cambra de Comerç d’Alacant.

En aquest sentit, Baño demanava "unitat" a tots els grups polítics i així ho reclamarà en una manifestació convocada per al 27 d’octubre si abans el govern espanyol no rectifica. Tot i això, Baño confia que es puga reconduir la situació que recullen a hores d'ara els Pressupostos Generals de l'Estat.

L'empresariat, des que va conèixer les inversions previstes en els comptes de l'Estat, havia anunciat mobilitzacions i aquest dilluns han posat data. La patronal alacantina escenifica el cabreig per haver quedat en el furgó de cua en matèria d'inversions estatals i han donat un pas en ferm anunciant que eixiran al carrer el 27 d'octubre per a protestar.

Ni la reunió amb la delegada del govern, que va intentar aquietar els ànims amb una bateria d'ajudes, ni les explicacions més o menys convincents de les formacions polítiques en el poder, han calmat les aigües i hi haurà manifestació.

No podem permetre que se’ns frene el creixement Carlos Baño - President de la Cambra de comerç d'Alacant

Així els ho han dit, primer a representants del PP, amb els quals s'han reunit aquest dilluns, i als de Compromís, amb qui ho han fet després. Les comarques alacantines, ja ho saben, s'han quedat enguany amb uns més que escassos 160 milions d'euros, la partida més curta de la història i una tercera part del que li correspon per població.

Per aquestes raons, el president de la Cambra de Comerç apuntava que l’empresariat no vol que ningú regale res a la província, sinó que aquest territori tinga "el que es mereix". "No podem permetre que se’ns frene el creixement", argumentava.

En aquest sentit, Baño assegurava que l’empresariat no permetrà "que es frene el creixement" en la província. "No parlem ni de sensacions, ni d’ideals, sinó d’una realitat, perquè any rere any se’ns tracta així", afirmava. 

També et pot interessar

stats