Bernabé assegura als empresaris que el govern treballa per corregir els pressupostos per a Alacant

Els socialistes alacantins diuen que se sumarien a les mobilitzacions si calguera, però confien a arribar a una solució

Reunió entre empresaris, agents socials i Govern d'Espanya pels PGE a Alacant
Reunió entre empresaris, agents socials i el Govern d'Espanya pels PGE a Alacant / Delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha reconegut aquest dijous errades en el projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2023, que situen les comarques del sud en la cua de les inversions territorialitzades per a l'any que ve. Ho ha fet en una reunió amb l’empresariat i els agents socials de la província d’Alacant, en què ha reconegut que en els comptes de l'Estat hi ha 75 milions que són d'Alacant, tot i estar consignats per a València, com ara 1,5 milions d'euros destinats al desenvolupament de la planta d'energia fotovoltaica de la dessalinitzadora de Torrevella i 1,8 milions per al Xúquer-Vinalopó, entre altres. 

En aquesta mateixa reunió, Bernabé ha assegurat que l’executiu central, juntament amb la Generalitat, treballen per corregir els pressupostos generals de l’Estat (PGE) per a la província, i s’ha compromés a corregir-los.

La patronal manté les mobilitzacions a l'espera de canvis materials

Els empresaris han agraït la resposta de Bernabé, però mantenen la pressió. Després de la reunió, les patronals d'Alacant CEV, Cambra de Comerç i INECA han afirmat que mantenen el seu pla d'acció mentre no hi haja canvis materials que evidencien un canvi en la discriminació a la província en els presupostos.

El president de CEV Alacant, Joaquín Pérez, ha afirmat que agraeix la molt ràpida resposta de la delegada del govern, però que la discriminació que pateix la província és molt greu i ve de lluny i, per tant no tenen una altra opció que tractar de modificar-la "per tots els mitjans al nostre abast".

Per la seua banda, el president de la Cambra de Comerç, Carlos Baño, ha insistit que aquests pressupostos "condicionen el creixement i el desenvolupament de la província d'Alacant i, per tant, el nostre futur". Per això, ha subratllat, "continuarem exigint al Govern d'Espanya i a la Generalitat Valenciana, que és corresponsable d'aquesta falta d'inversió, que solucionen la desigualtat i el maltractament cap a la província".

En un sentit semblant, l’alcalde d’Elx, Alejandro Soler, ha afirmat a À Punt que confia a resoldre el greuge i que treballaran activament per millorar els pressupostos però que, si no ho aconsegueixen, hi haurà mobilitzacions. “Estem treballant més per la via de l’acció que de la mobilització però, en cas de no revertir-se aquesta situació, el Partit Socialista de la província d’Alacant estarà sempre al costat dels alacantins on siga necessari”, ha recalcat.  

També et pot interessar

stats