El Consell i els empresaris lamenten les baixes inversions de l'Estat per a la província d'Alacant

Els pressupostos de l'Estat preveuen per a la Comunitat Valenciana 1.269,5 milions d'euros: 160,9 milions per a Alacant, 169,3 per a Castelló i 939,3 per a València

La inversió real prevista per a la Comunitat Valenciana se situa en 1.269,5 milions d'euros / À Punt NTC

Reacció en el món polític i empresarial valencià davant l'assignació pressupostària prevista per a Alacant en els comptes del govern espanyol per al 2023. La inversió real prevista per a la Comunitat Valenciana se situa en 1.269,5 milions d'euros: 160,9 milions per a Alacant, 169,3 per a Castelló i 939,3 per a València.

Des del món empresarial, el president de la patronal autonòmica (CEV), Salvador Navarro, ha denunciat aquest divendres que el projecte de llei dels PEG del 2023 es basa en un quadre macroeconòmic "poc realista" i lamenta que la província d'Alacant "torne a ser la més damnificada". La CEV critica, a més, que les inversions en la Comunitat Valenciana "segueixen per sota del criteri poblacional" i ha convocat dilluns que ve, en la seu a Alacant, una reunió extraordinària de les principals associacions en aquesta província, la Cambra de Comerç i a Ineca, per a reivindicar "des de la unitat unes inversions justes".

El president de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Alacant, Carlos Baño, ha denunciat també que el govern, amb aquests pressupostos "cronifica el maltractament vergonyós" a aquesta província, "el menyspreu cap als alacantins" i ha qualificat d'"inadmissibles" les inversions consignades per al territori alacantí. "Som la cinquena província en aportació al PIB nacional i som l'última província, la número 52, en inversió per càpita. Rebem 84,5 euros per habitant, 200 euros menys que la mitjana nacional; l'única província la inversió de la qual per càpita és de dos dígits. És sagnant", ha subratllat.

El Consell demana esmenar els comptes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat "esmenar" les necessitats de la província d'Alacant, en considerar que no estan "prou reflectides" en el projecte de pressupostos generals de l'Estat del 2023. Puig demana un canvi perquè els comptes per a l'any que ve puguen "atendre algunes de les reivindicacions històriques" d'aquesta província, i ha confiat que aquestes qüestions es puguen "replantejar" a través d'esmenes.

Per la seua part, la vicepresidenta primera del Consell, Aitana Mas, ha deixat clar durant el ple del Consell de divendres 7 d’octubre que el Consell fa una valoració negativa dels PGE a les comarques alacantines. "Hem vingut d’un temps on les inversions a aquestes comarques sí que s’equiparaven al pes poblacional. Tot i això, la inexecució no ha garantit que aquella inversió fora efectiva i això també és un element de decepció per al conjunt de valencians i valencianes", ha explicat Mas.

La vicepresidenta ha afegit que "des del Consell volem instar tant la societat civil com els diputats i diputades dels diferents grups polítics perquè puguen fer de lobby per a pressionar el govern central, i així poder fer que les inversions i execucions posteriors s'incrementen".

També et pot interessar

stats