Vora 400 falles de València esperen el veredicte del jurat

Les comissions infantils recolliran els banderins dels monuments aquesta vesprada, quan també se sabrà quina és la millor falla gran d’enguany

Els integrants de Convent Jerusalem han apurat fins a les primeres clarors del dia per a deixar enllestits els voltants de la falla / À Punt NTC

Un esclat de color i sàtira pràcticament en cada encreuament de la ciutat. Aquesta podria ser, a vista d’ocell, la imatge amb què s’ha alçat València, després d’una llarga nit en què vora 400 comissions han apurat fins a l’últim minut per a plantar els monuments. Al llarg del matí passarà el jurat de les falles grans i aquesta vesprada farà públic el seu veredicte.

L’ambient faller ja és molt evident a València: carrers convertits en formiguers, aglomeracions al voltant dels monuments, jornada festiva a les escoles i el centre de la ciutat tancat al trànsit.

De fet, aquesta vesprada el centre acollirà el primer acte multitudinari, amb el lliurament de premis de les falles infantils, que passaran per davant de l’ajuntament per a recollir els seus banderins. Les comissions adultes recolliran els guardons aquest divendres de matí.

L’Alba de les Falles, que va comptar amb un espectacle central a la plaça de l’Ajuntament, que a més de les palmeres van disparar 300 comissions de la ciutat, va donar el tret d’eixida a la plantà, encara que moltes comissions, especialment les d’Especial, hi estaven afaenades des del cap de setmana.

Amb les primeres clarors del dia, les més de 390 comissions de la ciutat han acabat d’instal·lar la gespa, les tanques i retirat els plàstics que protegien les falles perquè els seus monuments lluïsquen amb tota la seua esplendor quan passe el jurat al llarg del matí. El jurat de les comissions d’Especial està integrat per set membres, entre els quals hi ha diversos perfils per tal que el seu veredicte tinga en consideració tant els aspectes purament fallers com els professionals i els artístics. 

La falla municipal, que porta per lema "Cardioversió valenciana", s'encén per les nits per a donar vida al gran cor que constitueix l'element central de la falla
La falla municipal, que porta per lema "Cardioversió valenciana", s'encén per les nits per a donar vida al gran cor que constitueix l'element central de la falla / Ajuntament de València

Molts dels monuments ja rebien a primera hora alguns visitants, aquells que fugen de les aglomeracions que es formaran al llarg del dia i, especialment, a última hora de la vesprada quan es faça públic quina és la falla guanyadora.

D’altra banda, aquesta mitjanit també comença el calendari de castells, que a més enguany estrenen ubicació. Els espectacles es traslladen a les immediacions de la Ciutat de les Arts, el que permetrà incrementar l’aposta de pólvora i pressupost per als castells.

També et pot interessar

stats