Els castells de les Falles es dispararan al Palau de les Arts

Després de 36 anys canvien de localització i se celebraran en un tram de l'antic llit del Túria més elevat i amb més superfície per a poder fer les disparades

Nova ubicació dels castells de Falles
Nova ubicació dels castells de Falles / Marta Galindo

Els castells de foc d'artifici de les Falles i la Nit del Foc canvien d'escenari després de 36 anys. Des d'ara, es dispararan darrere del Palau de les Arts, en un tram de l'antic llit del Túria més elevat i amb més superfície per a poder fer les disparades.

La nova localització és el lloc més adient, segons el sector pirotècnic i permetrà espectacles més creatius segons ha anunciat aquest matí el regidor de festes, Carlos Galiana.

S'invertiran 455.000 euros en pirotècnia, la partida més gran de la història, per a fer costat al sector. El que més pujaran seran els castells. L'any passat l'Ajuntament pagava 20.000 euros. El 2023 en pagarà 30.000.

Segons Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva, la Nit el Foc, serà la més beneficiada. "De 50.000 a 75.000 euros. Serà la Nit del Foc més cara de la història". També es realçarà la faena de les pirotècniques. Tota una explosió de novetats per revifar un sector molt castigat des de la covid.

També et pot interessar

stats