València programa visites guiades per les danses tradicionals de la falla infantil municipal

Es programen recorreguts explicatius al voltant del monument perquè no passen desapercebudes les tradicions que han plasmat Ceballos i Sanabria

Falla infantil de l'Ajuntament de València 2023
Falla infantil de l'Ajuntament de València 2023 / Patricia Gonzalez

La falla infantil municipal transcendeix l’àmbit festiu o artístic i s’endinsa en el divulgatiu. Per això, des d’aquest dimecres i fins al dia de Sant Josep de matí, l’Ajuntament de València organitza visites guiades per a fer un recorregut per les diferents escenes, que enguany representen els balls típics del nostre territori.

El monument que els veterants artistes Ceballos i Sanabria han dedicat als "Valencians en dansa", presenta, a través de les diferents escenes, les danses típiques que conserven els municipis del nostre territori. Així, al monument es poden veure xicotets dansadors ballant el bolero de l’Alcúdia, però també les danses del Corpus, les de la Font de la Figuera o la Muixeranga.

Per a explicar-les totes, s’han previst visites guiades, de vora un quart d’hora, al voltant del monument. Els que hi vulguen participar, poden fer-ho des d’aquest dimecres fins al dia 19. Depenent del dia, hi ha visites matinals, vespertines o de les dues.

Horaris de les visites guiades a la falla infantil municipal de València
Horaris de les visites guiades a la falla infantil municipal de València / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València va impulsar les explicacions guiades al monument infantil municipal des de fa uns anys, amb la finalitat de difondre el contingut de les escenes i els detalls que, de vegades, poden quedar desapercebuts per a molts visitants. El monument municipal sol tindre un component divulgatiu perquè, a més d’una mostra d’art, la falleta es convertisca en una mostra a l’aire lliure d’elements tradicionals. 

També et pot interessar

stats