El ninot indultat infantil del 2023 és per a la falla Almirall Cadarso - Comte d'Altea

La figura guanyadora és obra de l’artista Enric Ginestart Morant

fm
El ninot indultat infantil 2023 de la falla Almirall Cadarso - Comte d'Altea / Junta Central Fallera
À Punt NTC
Paula García @apuntnoticies
14 de març 2023 - 17:47 Actualitzat: 15 de març 2023 - 09:42

La comissió Almirall Cadarso - Comte d'Altea celebra aquest dimarts que el seu ninot indultat no el cremaran el dia 19, sinó que viurà per sempre al Museu Faller de València amb els seus predecessors. L’obra presentada, "Dia de Pasqua a l'Albufera", és de l’artista faller Enric Ginestart Morant i s’ha endut el primer premi de la votació popular, amb 8.140 vots dels 43.315 emesos.

El ninot forma part de Setabosc, enquadrada en la secció Especial infantil. El grup representa una estampa bucòlica d'una família integrada per dos adults i sis xiquets, tots ells abillats amb la indumentària tradicional, en un paratge de l'Albufera, on no falta la mascota, la barraca valenciana, la paella, el taronger i l'albuferenc, el vaixell tradicional del llac.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha felicitat la comissió i l'artista en el seu compte de Twitter celebrant que el vot del públic ha salvat de les flames "aquesta preciosa escena amb moviment".

El ninot que se salvarà del foc ha estat escollit per votació popular per totes les persones que han visitat l'Exposició del Ninot Infantil des del 4 de febrer, que enguany ha batut rècord de visites. El president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha fet públic el veredicte aquest dimarts de vesprada poc després de la clausura de l'exposició, que no tornarà a obrir les portes perquè, al llarg de la vesprada, totes les comissions de la ciutat arreplegaran els seus respectius ninots per col·locar-los als monuments, que es planten aquesta nit.

Recollida Ninot Infantil Indultat 2023, de la falla Admirall Cadarso - Comte Altea
Recollida Ninot Infantil Indultat 2023, de la falla Admirall Cadarso - Comte Altea / Junta Central Fallera

Demà el jurat visitarà totes les falles infantils de València i decidirà quines són mereixedores dels premis de cada categoria. També es farà públic el premi La Colla a les Falles, que té com a objecte guardonar la falla infantil que millor promoga els drets i valors de la infantesa incorporats en la carta de valors d’À Punt Mèdia.

Tres ninots salvats en quatre anys

Almirall Cadarso - Comte d'Altea és una comissió acostumada a celebrar aquest premi, ja que l'ha guanyat tres vegades en els últims quatre anys, totes amb obres d'Enric Ginestart.

En total han aconseguit salvar huit ninots infantils de les flames: 1987, 1988 i 1989 amb ninots d'Hermógenes Aroca Gómez; el 2006 i 2007 de María Valero Pérez; i el 2020 i 2021 amb Ofrena i Batalla de flors, els dos, també, d'Enric Ginestar. A més, també han indultat 8 ninots de les falles grans en els últims onze anys. Concretament el 2011, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020 i 2021. De fet, tant el 2020 com el 2021 feren doblet, cosa que, de segur, esperen que es torne a repetir enguany.

També et pot interessar

stats