Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, millor falla infantil del 2023

En segon lloc ha quedat la falla infantil Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals i, en tercer lloc, la falla infantil Gayano Lluch

Falla de Convent de Jerusalem
Falla de Convent de Jerusalem, guanyadora del primer premi d'infantil / JCF
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de març 2023 - 21:21 Actualitzat: 16 de març 2023 - 06:18

El primer premi de la Secció Especial de les falles infantils 2023 ha sigut per a la falla infantil Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, titulada "Tri, tres falletes en una", obra de l’artista faller José Gallego, segons ha comunicat aquest dimecres a primeres hores de la nit el president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva de València, Carles Galiana. En segon lloc ha quedat la falla infantil Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, sota el nom "I punt", de l’artista faller Mario Pérez i també amb disseny de Paco Camallonga. En tercer lloc, la falla infantil Gayano Lluch, batejada com "Elementary, a la cerca del zenit", de l’artista Sergio Alcañiz.

Una proposta didàctica sobre el número 3

La falla guanyadora, "Tri, tres falletes en una", l'artista José Gallego, és una proposta didàctica sobre el número 3, un número màgic, que és present en nombroses facetes de les nostres vides, com els tres colors primaris, els tres costats d'un triangle, els tres reis mags, els tres mosqueters o els tres tristos tigres que mengen blat en un bladar, segons les explicacions del mateix artista.

Aquest primer premi reeixit per a José Gallego se suma als dos aconseguits el 2017 i 2021, en aquesta mateixa demarcació, mentre que Convent Jerusalem suma així el seu cinqué premi en la màxima categoria de les falles infantils, després d'obtindre els del 1997, 2009, 2017 i 2021. 

Així queda la classificació de les falles de la Secció Especial

Lectura dels premis infantils de les Falles 2023
Lectura dels premis infantils de les Falles 2023 / Junta Central Fallera

1 Falla infantil Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, titulada “Tri”, obra de l’artista faller José Gallego.

2 Falla infantil Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, sota el nom “I punt”, de l’artista faller Mario Pérez i també amb disseny de Paco Camallonga.

3 Falla infantil Gayano Lluch, batejada “Elementary, en cerca del zenit", de l’artista Sergio Alcañiz. 

4 Falla infantil Espartero - Ramón y Cajal, anomenada “Arrels”, creada per l’artista faller Fernando Foix.

5 Falla infantil Mestre Gozalbo - Comte d'Altea, titulada “Blau” de l’artista faller Sergio Amar.

6 Falla infantil Exposició - Misser Mascó, sota el títol “El mercat d'Exposició” de l’artista faller Xavier Gurrea.

7 Falla infantil Plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent, amb el títol “València li feu la corona” dels artistes fallers Luis Ceballos i Francisco Sanabria.

8 Falla infantil Malva-Rosa - Antoni Ponz - Cavite, amb el lema "Llibertat", de l’artista faller José Luis Platero  i disseny de Juan Ramón Vázquez.

9 Falla infantil Ciscar - Borriana, baix el lema “Cura, cura, sana” de l’artista faller Bernardo Estela i el dissenyador Paco Camallonga. 

10 Falla infantil Llanterna - Na Rovella - Av. de l’Oest, anomenada “Joguet” de l’artista faller Carlos Borrás.

11 Falla infantil Comte de Salvatierra - Ciril Amorós, baix el lema “T'estime, mercat” de l’artista faller Javier Álvarez-Sala, amb disseny de Miguel Santaeulalia Serrán.

Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, primer premi especial de La Colla

Pel que fa al primer premi dels guardons que atorga La Colla, l'espai infantil d'À Punt Mèdia, ha recaigut en "I punt" de Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, de l’artista faller Mario Pérez i amb disseny de Paco Camallonga. El projecte està adreçat a visibilitzar d’una forma divertida, satírica i didàctica una gran part de les paraules que contenen, o són intrínsecament, el mot “punt”. Així, s’hi troben el punt seguit, el punt de trobada, la puntualitat, l’acupuntura i, per descomptat, l’À Punt. Aquest últim està representat pels personatges del programa La Colla.

La comissió rebrà un premi dinerari per un import de 2.000 euros, un estendard amb menció de la concessió del primer premi i la participació en un reportatge, en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt Mèdia.

El segon premi de La Collaés per a la falla Arxiduc Carles - Músic Gomis, de l’artista Vicente Gomar, i el tercer premi és per a la falla Costa i Borràs - Agustina d’Aragó, pel projecte “Famili És”. La segona comissió guanyadora rebrà un premi dinerari per un import de 1.000 euros i la tercera, de 500 euros. A més, les dues tindran el seu estendard i participaran en un reportatge de la cadena.

Premi del Públic La Colla À Punt 

Les deu falles infantils finalistes als Premis La Colla d’À Punt també tindran l’opció de guanyar el Premi del Públic. El dijous 16 de març es publicarà en el web d’À Punt una enquesta en què les usuàries i els usuaris del web podran votar entre les falles que hi participen. 

També et pot interessar

stats