La falla l'Antiga de Campanar guanya el premi del ninot indultat de 2023

La peça, que és obra de l’artista Carlos Carsí García, ha rebut 12.263 vots

WhatsApp Image 2023 03 15 at 17.39.21
Ninot indultat de la comissió Monestir Poblet - Aparicio Albiñana / À Punt NTC
À Punt NTC
Paula García @apuntnoticies
15 de març 2023 - 17:39 Actualitzat: 15 de març 2023 - 19:31

En la comissió Monestir Poblet - Aparicio Albiñana, més coneguda com l'Antiga de Campanar estan d’enhorabona perquè han aconseguit guanyar el premi del ninot indultat de 2023, que se salvarà de les flames i viurà per a sempre en el Museu Faller de la ciutat de València, l'únic museu del món que elegeix les seues peces per votació popular.

El ninot és obra de l’artista faller Carlos Carsí García i ha guanyat el premi del vot popular per 12.263 vots dels 51.631 emesos.

La bona notícia ha arribat cap a les 17:30 hores, quan el president de la Junta Central Fallera, Carles Galiana, ha fet públic el veredicte que designava el ninot vencedor entre els quasi 400 que concursaven, en un acte que ha sigut presidit per la Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d'Honor.

Al llarg de la vesprada les comissions passaran per la Ciutat de les Arts i les Ciències per a arreplegar els ninots i col·locar-los de nou en les falles, on esperaran la seua cita amb el foc el dia 19. 

En segona posició ha quedat el ninot de la comissió Almirall Cadarso - Comte d'Altea, amb 8.807 vots. Un segon lloc que ha truncat la il·lusió d'aquesta comissió de tornar a fer doblet i guanyar els dos ninots indultats, ja que ahir es va endur el premi infantil. La tercera posició ha sigut per a la falla Exposició - Misser Mascó, amb 5.000 vots.

Obra de l'artista Carlos Carsí "La pirotècnia" és el ninot salvat d'aquestes Falles 2023. Forma part de Som de colors, monument d'aquesta comissió del sector Campanar. Aquest és el tercer any que l'Antiga de Campanar aconsegueix el ninot indultat, i el segon consecutiu després de salvar del foc "Fantastika indumentària", també de Carlos Carsí García, l'any passat. Abans ho havia aconseguit amb una figura d'Alberto Rajadell en 1993.

També et pot interessar

stats