València reunirà 250 xefs i experts en gastronomia en la gala de referència de la cuina sostenible

La ciutat acollirà el 12 de novembre el lliurament dels premis anuals de la We’re Smart Green Guide, la guia que reconeix la gastronomia saludable i de proximitat

Els xefs valencians Ricard Camarena i Begoña Rodrigo en la roda de premsa en què s'ha confirmat la celebració de la gala de la 'We're Smart Green Guide'
Els xefs valencians Ricard Camarena i Begoña Rodrigo en la roda de premsa en què s'ha confirmat la celebració de la gala de la We're Smart Green Guide / Ajuntament de València

València es convertirà al novembre en punt d’encontre de vora 250 xefs, periodistes i experts en gastronomia. La ciutat acollirà el 12 d’eixe mes la gala anual de We're Smart Green Guide, la guia que premia els restaurants i cuiners que destaquen per un enfocament cap a la cuina saludable i sostenible. En paral·lel a la gala, durant tres dies se celebraran tallers, demostracions culinàries i altres activitats en restaurants de la ciutat centrades en la cuina tradicional.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, feia l’anunci junt amb el responsable de We’re Smart World, Frank Fol, i els cuiners valencians Ricard Camarena i Begoña Rodrigo, número 7 i 16 respectivament del top 100 mundial d'esta guia. A més, ho anunciava davant de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, restaurants recomanats en la publicació (El Poblet, Habitual, Riff, Saiti, Vuelve Carolina, Gallina Negra i Bouet) i les denominacions d'origen de l’arròs, el vi, l’orxata o els cítrics.

Catalá ha emmarcat la celebració d’estes activitats, que organitzaran la Fundació Visit València, la Generalitat i la Diputació de València, en l'estratègia d'un nou model turístic per a la ciutat orientat a atraure turisme "responsable i compromés".

València és garantia d'alimentació saludable i productes de proximitat María José Catalá - Alcaldessa de València

Així mateix, Catalá vinculava estes activitats al voltant de la gastronomia a l’objectiu de posicionar la ciutat com a "rebost de la dieta mediterrània i posar en valor els nostres productes i el compromís de la nostra gastronomia amb la sostenibilitat".

Per a l'alcaldessa, "València és garantia d'alimentació saludable i productes de proximitat", per la qual cosa ha de continuar posicionant-se en el mapa gastronòmic mundial reafirmant el compromís amb un futur més verd i sostenible, en al·lusió a la capitalitat verda europea de la ciutat.

Per part seua, Frank Fol s’ha referit a València com "el lloc idoni" per a la celebració d'esta gala perquè estan alineats amb la ciutat, Capital Verda Europea 2024, a promoure un estil de vida més saludable i verd.

Els xefs Ricard Camarena i Begoña Rodrigo, al seu torn, han afirmat que és "tot un honor" poder representar la sostenibilitat de la cuina valenciana i han assegurat que posaran "el llistó molt alt".

La guia se centra en les coses veritablement importants, com un producte que siga sostenible per a totes les parts implicades Ricard Camarena - Xef valencià

"La guia, que molts no coneixeran, se centra en les coses veritablement importants, com un producte que siga sostenible per a totes les parts implicades. Porte des dels inicis en ella i és una aposta perquè la nostra cuina siga coneguda a tot el món pel respecte ambiental que es pot aconseguir", ha asseverat Camarena.

En l'última edició d’esta gala, celebrada a Brussel·les (2023), la cerimònia va tindre un ampli impacte mediàtic, amb un abast de més de mil milions i un valor publicitari estimat de 25 milions d'euros.

Durant la cerimònia, s'anunciaran diferents premis, com el del millor restaurant vegetal del món, el xef amb l'enfocament més innovador en la preparació de plats de verdura i fruita, o nous restaurants revelació que comparteixen la filosofia de la We’re Smart Green Guide.

La Fundació Visit València, que organitzarà la recepció dels participants i premiats, prepararà un programa de tres dies perquè coneguen de primera mà els rebostos naturals de València: els arrossars de l’Albufera, el peix (a la llotja), els mercats municipals i la fruita i la verdura de l'horta.

També et pot interessar

stats