Ricard Camarena rep el premi Defensa del Producte Aliments d'Espanya

El govern espanyol reconeix el treball pioner del xef de Barx en la lluita contra el malbaratament alimentari

Luis Planas entrega el guardó a Ricard Camarena
Luis Planas entrega el guardó a Ricard Camarena / Efe

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha entregat aquest dimarts el premi Defensa del Producte Aliments d'Espanya al xef de Barx Ricard Camarena, amb dues estreles Michelin, en reconeixement del seu treball pioner en matèria de lluita contra el malbaratament alimentari. L’acte ha tingut lloc aquest dimarts en la fira Madrid Fusión.

En concret, Planas ha destacat la feina feta pel xef valencià, que aprofita en la seua cuina "els productes d'una forma integral, encara que tinguen una aparença lletja o no estiguen prou valorats".

Per la seua banda, Camarena ha volgut dedicar aquest premi a tots els que l'acompanyen en aquest viatge, com l’equip, la família, els proveïdors, els clients i els amics. "Aquest reconeixement m'anima a continuar treballant per a inspirar, crear i contribuir al benestar de la societat com a agent de canvi", ha indicat.

Planas, que ha subratllat l'enorme potencial que té el trinomi entre gastronomia, sector agroalimentari i turisme a Espanya, ha destacat que "la gastronomia és un dels millors aparadors per a recuperar el valor dels aliments" i crear una marca país, donada la necessitat de connectar la ciutadania amb els productes que consumeixen, apreciar la seua història i com es produeixen.

També et pot interessar

stats