Ricard Camarena Restaurant entra, per primera vegada, entre els 100 millors restaurants del món

L'establiment valencià compta amb dos Estreles Michelin, una Estrela Verda de sostenibilitat, entre altres reconeixements

El xef valencià Ricard Camarena, en una imatge d'arxiu
El xef valencià Ricard Camarena, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil (Europa Press)

Ricard Camarena Restaurant ha entrat per primera vegada en la seua història en la llista dels millors 100 restaurants elaborada per The World’s 50 Best Restaurants, en la qual se situa en el lloc número 96. Així ho han anunciat aquest dijous els organitzadors d'aquesta llista mundial, que enguany es presentarà a València.

El xef Ricard Camarena ha assegurat haver rebut la notícia amb “molta alegria”: “Estar inclosos en aquesta classificació, encara que siga en el segon tram (els que van del 51 al 100), és una manera de continuar posicionant el restaurant a tots els nivells”. El cuiner ha explicat que, en assabentar-se d'aquest reconeixement, en la primera persona en la qual ha pensat és en la seua parella i sòcia, Maricarmen Bañuls, però també en “les persones que cada dia lluiten i, d'alguna manera, pateixen, perquè els agradaria fer millor les coses”.

“Aquest reconeixement, a qui més els arriba és a l'equip, perquè jo tal vegada soc més conscient en el dia a dia i del lloc que anem ocupant en la gastronomia nacional i internacional”, ha assenyalat. En aquest sentit, Camarena ha indicat que a ell l'alegria per aquesta mena de premis li dura “un dia”: “No t'ho esperes, ho assimiles, et poses molt content, però és que en unes hores estàs a altres coses”.

Ha dit esperar que aquest reconeixement siga “un pas més per a anar acostant-nos a un públic objectiu molt més ampli” i ha expressat el seu desig que, algun dia, el restaurant siga un motiu més per a vindre a València de turisme.

Ricard Camarena Restaurant compta amb dues Estreles Michelin, 1 Estrela Verda de sostenibilitat, 3 Sols Repsol i ocupa el huité lloc mundial dels millors restaurants a base de vegetals, segons l'Smart Green Guide.

També et pot interessar

stats