Begoña Rodrigo, xef de La Salita, és la nova tres sols de la Guia Repsol

Per primera vegada, el restaurant Atalaya d’Alcossebre s’ha emportat dos sols, i altres sis restaurants valencians s'estrenen amb un sol

La xef Begoña Rodrigo, del restaurant La salita de València, posa amb els seu guardó de 3 Sols Guia Repsol
La xef Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita de València, posa amb el guardó de tres sols Guia Repsol / Guia Repsol

Begoña Rodrigo, la xef del restaurant La Salita de València, és la guanyadora dels tres sols de la Guia Repsol de l’edició d’enguany. Rodrigo afegeix el màxim guardó d’aquest certamen a la seua Estrella Michelin. Tots dos són premis que premien el treball i l’esforç d’aquesta cuinera que fa anys que crea el seu univers al barri de Russafa de València. La xef ha dit, en declaracions a À Punt que, després de díhuit anys de La Salita, “de començar des de zero sense cap mena de pretensió”, aconseguir aquest guardó “és una recompensa”.

Però La Salita no ha sigut l’únic restaurant valencià guardonat en la gala d’entrega dels sols de la Guia Repsol, que s’ha celebrat aquest dilluns de vesprada a Cartagena, i ha atorgat onze dels 98 sols que ha repartit a la Comunitat Valenciana. El restaurant Atalaya d’Alcossebre (Baix Maestrat) s’ha emportat dos sols, i s’han estrenat en aquest rànquing amb un sol sis restaurants més: La Farola, d’Altura (Alt Palància); Flama, de València, Origen-Gastronomía Sostenible, de Carcaixent (Ribera Alta); Orobianco, de Calp (Marina Alta); Cisoria, de Villena (Alt Vinalopó), i La Masía de Chencho, d’Elx (Baix Vinalopó). D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana suma en total seixanta restaurants guardonats: quaranta amb un sol, quinze amb dos sols i cinc amb tres sols.

El president de Repsol, Antonio Brufau, ha ressaltat que “la gastronomia nacional viu un excel·lent moment que es constata en el reconeixement dels 98 nous sols” d’aquesta edició dels guardons. Per la seua banda, la directora de Guia Repsol, María Ritter, ha recalcat durant l'acte “l'entusiasme dels cuiners espanyols per indagar en receptes i ingredients perquè l'experiència resulte inoblidable”.

També et pot interessar

stats