Quins són els restaurants amb estrela Michelin a la Comunitat Valenciana?

Un total de 22 restaurants atresoren alguna estrela i només el Quique Dacosta de Dénia n'ha assolit tres

Presentació d'un plat a Quique Dacosta, l'únic restaurant valencià amb tres estreles Michelin
Presentació d'un plat de Quique Dacosta, l'únic restaurant valencià amb tres estreles Michelin / Quique Dacosta

La Guia Michelin continua sent una de les principals referències gastronòmiques a escala global i tindre el reconeixement d'alguna estrela suposa un estatus de reputació com pocs altres. L'última actualizació del rànquing deixa la Comunitat Valenciana amb 22 restaurants de nord a sud reconeguts per la qualitat. A continuació, fem un resum de tots i els motius pels quals han guanyat el guardó corresponent.

⭐⭐⭐ Quique Dacosta (Dénia)

Quique Dacosta va rebre la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2020 i el seu restaurant homònim de Dénia sintetitza dins de la cuina l'ambient mediterrani i el respecte per la natura, amb cabuda, fins i tot, per a "plats protesta" que pretenen fer-nos reflexionar.

⭐⭐ L'Escaleta (Cocentaina)

Al peu del Montcabrer, el xef Kiko Moya enalteix l'essència de la tradició sense deixar de banda la creativitat i amb el producte de temporada com a base. La història d'una casa familiar amb més de 40 anys de vida, contada a través dels seus plats.

⭐⭐ BonAmb (Xàbia)

El sabor de la Marina Alta s'escampa en els plats del xef Alberto Ferruz (responsable també de Casa Pepa, a Ondara, amb una estrela Michelin). Peix i marisc mediterrani, productes de la terra i herbes del Montgó protagonitzen el menú d'aquest restaurant.

⭐⭐ El Poblet (València)

La proposta se centra en la cuina valenciana moderna, deutora de l'entorn i de l'Albufera. El xef Luis Valls du a terme aquest homenatge de Quique Dacosta al restaurant amb què va començar a Dénia abans de nomenar-se com ell.

⭐⭐ Ricard Camarena (València)

Ricard Camarena posa sabor al centre artisticocultural de Bombas Gens de València. Defén una gastronomia coherent i d'autor darrere d'un exhaustiu procés d'investigació. El missatge de sostenibilitat dels plats, que aprofiten fins a l'última fulla per a nodrir les receptes, li ha valgut per a guanyar l'única estrela verda que Michelin ha concedit a la Comunitat Valenciana.

⭐ Baeza & Rufete (Alacant)

Cuina mediterrània que explora la diversitat i els productes alacantins de temporada amb dos fils conductors: les herbes aromàtiques collides pel xef Joaquín Baeza, deixeble de Martín Berasategui, i els olis d'oliva amb més personalitat.

⭐ La Finca (Elx)

La xef Susi Díaz presenta una cuina d'arrels i records, basada en el producte local, sobretot peix i marisc, amb una sorprenent presentació visual que pot incloure flors ecològiques del l'hort propi.

⭐ El Xato (la Nucia)

Un negoci familiar amb més d'un segle d'història, la qual va començar en forma de bodega, va continuar com a bar de tapes i ha acabat esdevenint un prestigiós restaurant. La xef Cristina Figueira domina el receptari alacantí amb una revisió creativa de la tradició.

⭐ Beat (Calp)

El xef José Manuel Miguel, únic cuiner guanyador d'una estrela Michelin a França i Espanya, proposa una fusió entre la vitalitat mediterrània i la finor pròpia de la cuina francesa.

⭐ Audrey's (Calp)

La "cuina valenciana evolucionada" és la proposta del xef Rafa Soler, amb plats creatius però arrelats al terreny, a la memòria i als productes de proximitat.

⭐ Casa Pepa (Ondara)

El nom ret homenatge a la xef Pepa Romans, en aquesta antiga casa de conreu. Hui Aina Serra està al davant d'una cuina mediterrània amb els millors maridatges.

⭐ Tula (Xàbia)

Ubicat a la platja de l'Arenal de Xàbia, la parella formada per Borja Susilla i Clara Puig, deixebles de Quique Dacosta, ofereix nombrosos suggeriments de mercat amb tècniques i sabors innovadors.

⭐ Peix & Brases (Dénia)

"Sense tradició no hi ha avantguarda", és la descripció en la Guia Michelin d'una de les últimes incorporacions valencianes. L'oferta rau en la cuina tradicional mediterrània, elaborada a la brasa amb el producte fresc de temporada.

⭐ La Salita (València)

La xef Begoña Rodrigo està al davant d'aquest palauet al barri de Russafa, a València, on es pot tastar una proposta creativa en un amagatall únic a la ciutat.

⭐ Fierro (València)

És una de les últimes estreles que arriba a la nostra terra. Al barri de Russafa de València, el mestissatge del tàndem que formen Germán Carrizo i Carito Lourenço ofereix una fresca reinterpretació dels sabors del producte de mercat. Les seues arrels argentines es creuen amb els sabors d'Espanya i Itàlia amb una presentació que sovint planteja jocs als comensals.

⭐ Riff (València)

Bern Knöller és un alemany amb ànima valenciana que interpreta la cuina mediterrània des del seu punt de vista particular. Òbviament, els protagonistes són els arrossos i els productes frescos de la llotja.

⭐ Kaido Sushi Bar (València)

Només 10 comensals (que han d'arribar alhora) omplin aquest local en què Yoshikazu Yanome prepara la matèria primera de la costa valenciana amb accent japonés.

⭐ Lienzo (València)

Els productes valencians de temporada protagonitzen els plats amb una elaborada posada en escena. La cuina mediterrània més moderna combina amb l'estètica del local, un minimalisme trencat pel color dels llenços pintats per artistes valencianes i que es renoven periòdicament.

⭐ Arrels (Sagunt)

La xef Vicky Sevilla defén una cuina moderna, persona i pròxima a la terra en un escenari privilegiat, les antigues cavallerisses del palau dels Ducs de Gaeta (s. XVI).

⭐ Cal Paradís (la Vall d'Alba)

Miguel Barrera va heretar el negoci familiar i el va transformar per a oferir una cuina contemporània basada en la tradició gastronòmica de la zona amb productes de quilòmetre zero de la terra i la mar castellonenca.

⭐ Atalaya (Alcossebre)

La parella que el regenta va aprendre de Martín Berasategui les tècniques que hui apliquen a la seua cuina moderna i creativa, caracteritzada per una encertada combinació de productes i presentacions amb molta cura.

⭐ Raúl Resino (Benicarló)

Raúl Resino té una filosofia: "Cuinem com pensem, no pensem com cuinar". Les receptes naveguen per la diversitat de la costa de Benicarló i ofereixen una cuina creativa en evolució constant.

També et pot interessar

stats