Sis noves estreles Michelin per a la Comunitat Valenciana

El xef Quique Dacosta manté les tres estreles del seu restaurant homònim de Dénia

Els xefs dels 32 restaurants que han rebut una estrela Michelin, posen per a la foto de família durant la gal·la Guia Michelin Espanya i Portugal 2022
Els xefs dels 32 restaurants que han rebut una estrela Michelin posen per a la foto de família durant la gala Guia Michelin Espanya i Portugal 2022 / Kai Försterling (Efe)

La Comunitat Valenciana disposa des d'aquest dimarts de sis noves estreles Michelin. El Palau de les Arts Reina Sofia de València ha acollit la gala de lliurament dels premis de la Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2022, els guardons més famosos del món culinari. Cada any se seleccionen els millors restaurants, on es valora la frescor del producte, la presentació dels plats i la qualitat del servei, entre altres. 

Enguany sis restaurants valencians han aconseguit entrar en la llista de premiats amb una estrela. Els guanyadors han sigut Arrels, de Vicky Sevilla Vázquez (Sagunt); Atalaya, d'Alejandra Herrador i Emmanuel Carlucci (Alcossebre); Fierro, de Germán Carrizo i Carito Lourenço (València); Kaido Shushi Bar, de Yoshikazu Yanome (València); Lienzo, de María José Martínez Vicente (València); i Peix & Brases, de José Manuel López Iglesias (Dénia).

A més, el restaurant Deessa, a Madrid, també ha debutat en aquesta llista. Es tracta d’una proposta creativa a càrrec de Quique Dacosta, però interpretada pel xef Ricard Tobella. Cap restaurant de la Comunitat Valenciana ha passat d'una a dues estreles.

Finalment, en la categoria de tres estreles, Quique Dacosta ha renovat el reconeixement al restaurant homònim de Dénia. En aquesta ocasió, el xef valencià ha pogut fer-se una foto mentre arreplegava el premi, un moment que no va poder gaudir en la darrera edició.

La sorpresa de la gala de presentació ha sigut per a Smoked Room, del cuiner i empresari malagueny Dani García, que ha rebut directament dues estreles -l'habitual és donar-les d'una en una a Espanya- després d'obrir al juny.

A més, han retirat l'estrela als restaurants Monastrell (Alacant), Orobianco (Calp), Manuel Alonso Restaurante (Daimús) i Sents (Ontinyent).

La cerimònia l'ha presentada l’actriu alacantina Ana Milán, hi han assistit vora 600 convidats entre xefs, personalitats del món de la cuina i representants polítics, a més de Maripaz Rovina, presidenta de Michelin a Espanya i Portugal. 

Quique Dacosta arreplega la seua xaqueta de xef tres estreles
Quique Dacosta arreplega la seua xaqueta de xef tres estreles / À Punt NTC

També et pot interessar

stats