Una cuinera valenciana, finalista del Premi Promeses de l’alta cuina

Sarah Olivares té 19 anys i el seu somni és poder obrir el seu propi restaurant a València

Sarah Olivares té 19 anys i és finalista del premi Promeses de l’Alta Cuina / À Punt NTC

Una jove cuinera valenciana ha sigut una de les seleccionades per a la final del Premi Promeses de l'alta cuina, que se celebrarà el mes que ve a Madrid. Sarah Olivares té dènou anys i el seu somni és viatjar per Europa per a continuar formant-se i, en un futur pròxim, poder obrir el seu propi restaurant a València.

L'afició per la cuina li ve de son pare, que té molta mà amb els foguers, però els seus referents són les dones que han arribat al nivell més alt en el món de la gastronomia. “Ara mateix hi ha moltes xiques amb estreles Michelin”, assegura Sarah. 

Estudia el grau superior de Direcció de Cuina a l'Escola Altaviana de València i és una dels deu finalistes al Premi Joves Promeses de l'alta cuina. Si guanya, rebrà una beca per a formar-se en la prestigiosa escola Cordon Bleu. “Estudiar allí és clarament un orgull. T’obri moltes portes”, manifesta. 

El concurs és tot un repte per a ella, perquè haurà de demostrar que domina la tècnica amb uns ingredients amb els quals no té el costum de treballar. Haurà de cuinar combinant el colomí i el cranc de riu amb arròs. 

A pesar de les dificultats, sap que té un mes per a preparar-se. I, per com li brillen els ulls quan parla del futur, d'il·lusió i de ganes, en va ben servida. “Vull viatjar i conéixer diferents gastronomies. Vull treballar en diferents restaurants per a aprendre de moltes cultures i de diferents professionals. I ja quan em veja preparada, obrir el meu propi restaurant”, assegura la jove. 

El 16 d'abril a Madrid serà el gran dia per a Sarah. Però assegura que estar entre les deu joves promeses espanyoles de l'alta cuina ja és per a ella una espenta per a arribar molt lluny.

També et pot interessar

stats