La productora del film guanyador de la Concha d’Or: “Per a una pel·lícula com ‘O corno’, és un suport vital”

La valenciana María Zamora avança a À Punt com introduirà el valencià en una de les seues pròximes pel·lícules

La productora valenciana María Zamora atén À Punt després que la seua pel·lícula 'O corno' guanyara la Concha d'Or a Sant Sebastià

La pel·lícula O corno, que ha triomfat al Festival de Sant Sebastià amb la Concha d’Or, té segell valencià. Darrere d’aquesta producció, que ha impulsat Elástica Films, està la productora que dirigeix la valenciana María Zamora. Ella és la responsable d'obrir les portes a tota una generació de directores, que no deixen d'obtindre premis a tot arreu del món.

El premi no entrava dins de les seues quinieles; per això, va pillar per sorpresa l’equip que ha treballat en aquesta producció. “Estàvem les tres molt contentes, perquè per a una pel·lícula com O corno és un suport vital”, admetia la productora en declaracions a À Punt.

La producció és una faula sobre l'avortament a l'Espanya rural dels anys 70, que connecta amb restriccions que encara perduren, sota la mirada de Jaione Camborda.

“Hi havia una falta de mirades femenines en el cinema espanyol i que era com a una obligació impulsar les seues carreres i ajudar certes històries a eixir a la llum”, explicava Zamora, a penes unes hores després d’assaborir l’èxit amb la Concha d’Or.

Les dones tendeixen a ser d’una forma menys jeràrquica. Fomenten la col·laboració, compartir idees i escoltar l’altre María Zamora

María és la responsable de l'èxit de Carla Simón, la cineasta que firma Alcarràs, i de tota una generació de directores que, segons defensa, han canviat la forma de fer cine: “Les dones tendeixen a ser d’una forma menys vertical i menys jeràrquica i més horitzontal. Fomenten la col·laboració, compartir idees i escoltar l’altre”, argumentava.

María Zamora ha produït pel·lícules en gallec, català i euskera i, sembla que el valencià estarà present en alguna de les cintes en les quals treballa, basada en una novel·la. Tot i que no ha volgut donar-ne molts detalls, sí que ha avançat a À Punt que part de la trama transcorre en la Comunitat Valenciana, i per això alguns dels personatges parlaran en valencià en la pantalla gran. 

També et pot interessar

stats