La valenciana Maria Zamora, productora d'Alcarràs, defén la inversió pública en el cine: “Reportem moltíssim més a la societat”

El programa d'investigació Zoom interroga professionals valencians del món de la cultura sobre la situació del sector

'Zoom' entrevista professionals del sector de la cultura / Imatge de portada: Maria Zamora, productora d'Alcarràs / À Punt Mèdia

Parlar de cultura és parlar de generar riquesa per a la societat. El sector ho té clar, però no una part de la ciutadania. L'equip del programa d’investigació Zoom, d’À Punt Mèdia, en el capítol dedicat a l’estat del sector cultural a la Comunitat Valenciana, ha parlat amb els professionals d'aquest ram. Es reflexiona al voltant de si la ciutadania sap apreciar el vertader valor dels projectes culturals, i si està disposada a superar la idea errònia que quan l'oci és de tipus cultural ha de ser debades. 

La productora valenciana Maria Zamora, que junt amb Carla Simón va aconseguir el màxim guardó a la Berlinale per la pel·lícula Alcarràs, ha dit a l’equip de Zoom que “el que reporta al PIB tota la inversió estatal en les pel·lícules és quatre o cinc vegades major [...]. Entre IRPF, Seguretat Social, IVA, etc., estàs reportant a la societat moltíssim més”.

Maria Minguez, presidenta de l’Associació d’Escriptors Audiovisuals
Maria Minguez, presidenta de l’Associació d’Escriptors Audiovisuals / À Punt Mèdia

D'igual manera ha parlat Maria Mínguez, presidenta de l’Associació d’Escriptors Audiovisuals, que ha dit dels projectes culturals: “que són rendibles i la gent s'oblida d'això. Per exemple, jo vaig escriure un guió que va estar subvencionat, es va acabar convertint en una pel·lícula, s'ha rodat a València i ha creat llocs de treball que paguen impostos, el seu IVA…”.

El que reporta al PIB tota la inversió estatal en les pel·lícules és quatre o cinc vegades major Maria Zamora - Productora

Segons les xifres del Ministeri de Cultura, l’aportació del sector cultural al PIB espanyol va ser del 2,2 en el 2020. Com ha assegurat el conductor de Zoom, Bérnar Giménez, es tracta d'una xifra semblant a la que aporta l’agricultura i la indústria de l’alimentació, i superior a l’aportació de les telecomunicacions. 

Imatge d'un rodatge
Imatge d'un rodatge / À Punt Mèdia

Ací pots veure el programa sencer de Zoom:

També et pot interessar

stats