María Zamora, la productora valenciana que ha guanyat l'Os d'Or de Berlín per 'Alcarràs'

Ha treballat braç a braç amb Carla Simón per a fer aquesta pel·lícula, que és només la tercera feta a Espanya que guanya el màxim guardó en la Berlinale

María Zamora, la productora valenciana que ha guanyat l'Os d'Or de Berlín per 'Alcarràs' / À Punt NTC

La valenciana María Zamora és la productora de la pel·lícula guanyadora de l'Os d'Or de Berlín d’enguany, Alcarràs, el primer llargmetratge en català que obté el màxim guardó de la Berlinale, i que ha dirigit Carla Simón. Un premi que a Espanya fins ara només havien guanyat Camus i Saura, i que dona a Zamora molta visibilitat i suposa una plataforma increïble, segons ella mateixa ha assegurat a À Punt NTC.

Sobre la pel·lícula, filmada en català, ens conta que ha costat molt de fer perquè és autèntica i s’ha filmat amb intèrprets no professionals. Alfarràs parla de l’última collita de la temporada per a un grup de llauradors lleidatans, i també d’un món que s’acaba, tot contat mitjançant històries mínimes i pròximes. Del film, el jurat de la Berlinale ha dit que “sona a terra i collita”.

Ara, mentre la Berlinale acaba de donar la benvinguda després de 40 anys a un Os d'Or tret de la cinematografia espanyola, María Zamora continuarà treballant des de la seua productora, Elastica Films, amb seu a València.

També et pot interessar

stats