La pel·lícula ‘Alcarràs’, produïda per la valenciana María Zamora, guanya l’Os d'Or de la Berlinale

És el segon llargmetratge de la directora catalana Carla Simón després de l’òpera prima 'Estiu 1993'.

Maria Zamora i Carla Simón amb l'Os d'Or de la Berlinale
Maria Zamora i Carla Simón amb l'Os d'Or de la Berlinale / Reuters

La pel·lícula 'Alcarràs', produïda per la valenciana María Zamora i dirigida per la catalana Carla Simón, ha guanyat aquest dimecres l'Os d'Or, que reconeix la millor pel·lícula en el festival de cinema de Berlín (Alemanya), la Berlinale.

Zamora, qui també ha estat darrere de la producció de films com 'Libertad', ha obtingut dos premis Goya en la darrera edició del certamen i ha explicat que el reconeixement de la Berlinale "és un somni, dona seguretat per a fer la següent, que no és poc".

Alcarràs és el segon llargmetratge de Simón, després de l'òpera prima Estiu 1993, que també es va poder veure en el festival alemany.

En el nou film, la directora catalana torna a les zones rurals per a relatar, amb actors no professionals, la vida dels Solé, una família agrícola de Lleida. Aquesta família es reuneix després de dècades cultivant les mateixes terres, per a fer la que probablement és la seua última collita. Després de la mort del propietari, el fill vol arrancar els arbres per a dedicar el terreny a un negoci més lucratiu: la instal·lació de panells solars.

Mentre que alguns dels membres de la família Solé es resisteixen a la idea, uns altres creuen que no en queda una altra que encaixar la nova situació tan bé com siga possible, unes posicions antagòniques que deriven en una crisi familiar.

El lliurament dels premis de la 72a edició del festival de cinema posa fi als sis dies de presentació dels films a concurs, amb un total de 18 aspirants a l'Os d'Or de la Secció Oficial.

També et pot interessar

stats