La pluja aiguarà la Magdalena tota la setmana

El sol no lluirà els pròxims dies i la pluja i el vent s’intensificaran a Castelló dimarts a la nit i dijous

La mascletà de dissabte, que donava inici a la Magdalena 2022, es va disparar sota la pluja
La mascletà de dissabte, que donava inici a la Magdalena 2022, es va disparar sota la pluja / À Punt NTC

Sembla que la pluja també està disposada a passar per aigua les festes de la Magdalena. Les precipitacions, alguns dies intenses, es convertiran en protagonistes de les festes fundacionals de Castelló de la Plana, que enguany, a més celebren el 75é aniversari, que no es va poder celebrar el 2020.

Les previsions indiquen que probablement no es veurà el sol durant tota la setmana a la capital de la Plana. A les pluges fortes d’aquest dilluns a la ciutat, seguirà una xicoteta treva aquest dimarts ―encara que no desapareixeran―, però dimarts a la nit i dimecres s’hi intensificaran de nou.

A la pluja s’afegirà el vent, que bufarà especialment intens a la ciutat de Castelló al llarg d’aquesta setmana festiva. Les fortes ràfegues estaran també darrere del temporal marítim que es preveu tant per a aquest dilluns com per als pròxims dies.

Davant aquestes previsions, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l’alerta groga per l’acumulació que pot arribar als 60 litres en dotze hores al litoral de Castelló i en tota la província de València, així com l’alerta taronja a les comarques interiors castellonenques perquè allà es poden recollir fins a 140 litres en 24 hores aquest dilluns i dimarts.

Amb aquesta situació, tot fa pensar que la Cavalcada del Pregó del dissabte i la del Pregó infantil d’aquest dilluns no seran els únics actes que la pluja obligarà a cancel·lar en la Magdalena de 2022.

Les mascletaes, l’encesa de gaiates d’aquest dilluns, el concurs de paelles o l’espectacle de la Nit Màgica de demà dimarts, a més de les actuacions musicals a l’aire lliure programades al llarg de la setmana són alguns dels actes festius que pot comprometre la pluja.

Precisament la situació sanitària d’enguany i els continus canvis en la programació havien fet que molts actes es traslladaren al carrer per tal d’evitar les concentracions de persones en llocs tancats, més favorables per als contagis.

En el cas de la Cavalcada del Pregó infantil, l’Ajuntament ha anunciat la intenció de reubicar-la en un altre dia, quan les condicions de l’oratge ho permeten, però sembla que no serà tan fàcil trobar un forat al calendari en què no hi haja pluges. Les previsions assenyalen inestabilitat per a tot el que resta de setmana i els rajos de sol no es deixaran veure durant la Magdalena.

A pesar que les precipitacions mai són benvingudes en la setmana gran de les festes, i més encara, després de dos anys sense celebrar-les a causa de la pandèmia, les quantitats caigudes fins ara i les previsions indiquen que seran beneficioses per als cultius i els entorns naturals a les comarques del nord, donat que la borrasca que va batre el territori la setmana passada va deixar caure precipitacions, sobretot, a la Vall d'Albaida, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta i la Marina Alta.

El capítol de pluges dels últims dies ja ha deixat a la ciutat de Castelló més de seixanta litres per metre quadrat, segons Aemet. En alguns observatoris de la resta del territori està registrant-se un març històric, als observatoris de l’Orxa, Pinet o Confrides ja se superen els 400 litres este mes. 

També et pot interessar

stats