La pluja deixa la Magdalena sense la cavalcada, però no sense el Pregó

 Tot i la suspensió de la tradicional desfilada, el pregoner Chema Prades ha protagonitzat l'acte simbòlic des del balcó de l’Ajuntament 

Pregó Magdalena 2022
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de març 2022 - 14:51 Actualitzat: 19 de març 2022 - 18:04

Després de dos anys sense festes de la Magdalena a causa de la pandèmia, enguany ha sigut la pluja la que ha modificat els primers actes d’aquesta edició. 

Així, el pregoner Chema Prades, una figura molt vinculada al món de la festa, no ha pogut cantar el tradicional pregó a cavall pels carrers de Castelló de la Plana. L’esperit de la Cavalcada del Pregó, cancel·lada a última hora, s’ha mantingut al balcó de l’Ajuntament, des d’on Prades ha interpretat el text del poeta castellonenc Bernat Artola que marca l'inici de les festes fundacionals de la capital de la Plana.

Mascletà en dos temps i pendents de la Romeria de les Canyes

La Cavalcada del Pregó és el segon acte que es veu perjudicat per les precipitacions en el primer dia de les festes fundacionals. La gran mascletà a càrrec de la pirotècnia Hermanos Sirvent d'Alacant s'ha disparat sense les reines de les festes, que s'han endarrerit a causa de la pluja, encara que finalment sí que han arribat a temps per a encendre la metxa del terratrémol.

Ara està per veure si la meteorologia permet completar la jornada amb el tradicional volteig de la campana Maria anunciant la vespra de la festa, les projeccions del videomapatge "Nits de llum" a la plaça Major i diverses actuacions musicals i revetlles.

Aquesta nit l'element característic monumental de les festes, les gaiates, prendran els carrers de la capital de la Plana Alta després de deixar els respectius magatzems per a ocupar el seu lloc en els diferents sectors de la ciutat.

En un principi, diumenge continuen les celebracions amb la tradicional Romeria de les Canyes cap al Castell Vell i l'ermita de la Magdalena. En aquesta romeria, que va ser declarada bé d'interés cultural el 2017, es recorda el trasllat històric dels primers pobladors, que es van desplaçar des de la muntanya fins a la plana fèrtil. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el líder de l'oposició, el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, participaran en la romeria.

També et pot interessar

stats