Aquest març és ja el tercer més plujós de la història

Els pròxims dies es registrarà un important temporal de precipitacions a la Comunitat Valenciana que probablement batrà tots els rècords

Ontinyent ha batut tots els rècords de pluja de març
Ontinyent ha batut tots els rècords de pluja del març / À Punt Oratge

El mes de març ha registrat en els primers dènou dies un acumulat de pluges de 116 litres per metre quadrat de mitjana en la Comunitat Valenciana, unes dades que el situen com el tercer mes de març més humit de la sèrie històrica.

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el mes de març de 2015 va superar molts registres històrics tant en observatoris amb sèries llargues com en la mitjana del País Valencià, amb 143,9 litres per metre quadrat. Cinc anys després, el març de 2020, durant el primer mes del confinament, es van tornar a produir registres extraordinaris de precipitacions, amb 148,7 litres per metre quadrat.

Dos anys després, el 2022, s'han tornat a aconseguir registres històrics el mes de març, com el de l'aeroport d'Alacant-Elx el dia 4, quan en només una hora es va acumular més precipitació que en qualsevol altre mes de març complet: 131,2 litres per metre quadrat.

En més d'un segle d'observacions, el mes de març més plujós a Ontinyent era, fins ara, el de 1953, amb 195,2 litres per metre quadrat, però fins a les 8 hores de hui s'ha superat de bon tros aquell rècord en haver-se assolit ja els 266,8 litres.

Amb una probabilitat molt alta, el mes de març de 2022 superarà en pluja els de 2015 i 2020, segons les previsions d’Aemet, que informa que, en els pròxims dies, es registrarà un important temporal de precipitacions en la Comunitat Valenciana que afectarà sobretot la meitat nord.

També et pot interessar

stats