Les gaiates tornen a omplir de llum els carrers de Castelló de la Plana

Després de dos anys sense les Festes de la Magdalena, castelloners i castelloneres han pogut gaudir de nou de la tradicional desfilada posterior a la Romeria de les Canyes

La gaiata de la ciutat encapçala la desfilada / À Punt NTC

Els 19 monuments singulars i els 10 infantils tornen a desfilar pels carrers banyats de Castelló de la Plana, plens de gom a gom de castelloners i castelloneres, que han estat dos anys sense poder gaudir de la Fira i Festes de la Magdalena a causa de la pandèmia.

Cadascun dels barris o sectors de la capital de la Plana Alta han treballat de valent en aquestes gaiates, esclats de llum, sense foc ni fum, per a commemorar la fundació de la ciutat.

Amb la Desfilada de Gaiates conclou un dia molt important per al món de la festa, que ha començat amb la tradicional Romeria de les Canyes, que enguany ha comptat amb més de 55.000 castelloners i castelloneres que han recorregut els huit quilòmetres que porten de la plaça Major a l'ermita de la Magdalena.

A les 7:00 hores la plaça s'ha omplit de gent que havia matinat per a recollir les 25.000 canyes característiques amb llaços verds, i una hora després s'ha emprés la marxa. Com és tradició, la figa i el doset s'han pres en arribar a Sant Roc de Canet. Allà, alguns participants han descansat mentre altres s'han animat a fer una demostració de danses populars.

El pelegrinatge ha continuat durant tot el dia, amb la Tornà després d'haver dinat a l’ermita de la Magdalena i al Castell Vell. Al voltant de les 20:00 hores s'ha posat fi a la romeria i la llum i el color s'han convertit en els protagonistes.

La tradicional desfilada l'han encapçalada un any més les xiquetes del meneo, una tendra estampa que recorda la mítica baixada del Castell Vell en què les criatures anaven lligades als gaiatos dels pares i mares per a no perdre’s.

També et pot interessar

stats