Castelló prepara les canyes per a la Romeria de la Magdalena 2020

Es repartiran 25.000 canyes per als romeus el dia gran de les festes fundacionals

Fernando Renau talla les canyes al seu camp

Fernando Renau, l'encarregat de preparar les 25.000 canyes per a les festes fundacionals, treballa de valent per a tindre tot a punt un mes i mig abans del seu inici, el 14 de març. Una tasca que comença a mitjans de gener i que es perllongarà fins als dies previs de la setmana gran de les festes. 

Un treball que Fernando desenvolupa des que va complir huit anys, quan acompanyava el seu pare al canyar, una propietat familiar al camí la Borrassa. El  procés comença amb la tria, la sega, el tall i acaba amb la nugada de la tradicional cinta verda a les canyes. El tamany dels joncs per als romeus adults és d'1,92 metres d'alçària i d'1,70 per als menuts.

De les 25.000 canyes recollides, unes 21.000 es traslladaran al mercat central per al repartiment entre els romeus el dia de la Romeria. Altres 1.000 més aniran a la tinença d'alcaldia del Grau per als romeus que pugen a la Magdalena per la Pedrera, i unes 3.000 es guardaran per a distribuir-les entre les màximes representants festeres, autoritats, gaiates i convidats oficials. 

També et pot interessar

stats