'El poder del perro' i 'West Side Story' triomfen en uns Globus d’Or boicotejats i sense gala televisada

Javier Bardem i Almodóvar es queden sense estatueta. Will Smith li arrabassa el guardó a l’actor espanyol i una cinta japonesa s’imposa a Madres paralelas

Moment de l'acte de lliurament en què es va anunciar el guardó com a millor actriu de repartiment per a Ariana DeBose per la nova versió de 'West side story'
Moment de l'acte de lliurament en què es va anunciar el guardó com a millor actriu de repartiment per a Ariana DeBose per la nova versió de 'West Side Story' / Emma McIntyre (Efe)

Amb el món del cine i la televisió girant-los l'esquena per complet, els Globus d'Or han celebrat aquest diumenge l'edició més trista i irrellevant amb un lliurament sense estreles de Hollywood ni retransmissió televisiva d’una entrega de guardons que va coronar El poder del perro i la nova versió de West Side Story.

Enguany, les cròniques dels Globus d'Or, que atorga de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), ni repassen les sorpreses del palmarés, ni comenten els looks més destacats de la catifa roja ni tampoc destaquen els discursos més cridaners de les figures de Hollywood.

Entelats per acusacions de falta de diversitat i corrupció contra l'HFPA i sota l'ombra del boicot de la indústria de la xicoteta i la gran pantalla, els Globus d'Or s’han celebrat en un hotel de Los Angeles en un lliurament privat, a porta tancada, sense gala televisada, sense catifa roja, sense estreles de Hollywood i sense premsa acreditada. Només uns pocs membres de l'HFPA i convidats dels seus programes socials van acudir a la considerada l'avantsala dels Oscars.

Triplet per a dues produccions

Els guanyadors d'aquests atípics i extravagants Globus d'Or es van revelar en directe en les xarxes socials de l'HFPA i en un comunicat quan va acabar l'acte. Al marge de polèmiques, dues pel·lícules van ser les grans vencedores d'aquesta edició dels Globus d'Or: el western de Netflix El poder del perro, amb tres guardons, i la nova mirada de West Side Story de Steven Spielberg, que també va fer triplet.

El poder del perro es va emportar el premi a millor pel·lícula dramàtica, millor direcció per a la cineasta Jane Campion i millor actor de repartiment per a Kodi Smit-McPhee, mentre que el remake de West Side Story es va emportar el reconeixement a la millor cinta de comèdia o musical, el de millor actriu per a la hispana Rachel Zegler i el de millor actriu de repartiment per a la també llatina Ariana DeBose.

Sabor agredolç per a Being the Ricardos

Will Smith va derrotar Javier Bardem (Being the Ricardos) com a millor actor d'una cinta dramàtica per El método Williams, però a l’actor espanyol li va quedar el consol de veure que Nicole Kidman, la seua companya en Being the Ricardos, va guanyar el Globus d'Or a la millor actriu dramàtica.

D'altra banda, Andrew Garfield va obtindre el premi al millor actor d'una pel·lícula de comèdia o musical per Tick, tick... Boom!, del polifacètic artista llatí Lin-Manuel Miranda, una categoria en la qual havia sigut nominat l'hispà Anthony Ramos per En un barrio de Nueva York.

La cinta de Disney inspirada a Colòmbia, Encanto, va guanyar el Globus d'Or a la millor pel·lícula d'animació i la japonesa Drive my car, de Ryûsuke Hamaguchi, va rebre el premi al millor llargmetratge en una llengua diferent a l'anglés, una categoria en la qual també estava nominada Madres paralelas, de Pedro Almodóvar.

Alberto Iglesias (Madres paralelas) i Germaine Franco (Encanto) eren les dues bases hispanes en la categoria de millor banda sonora, però el premi va ser al final per a Hans Zimmer (Dune).

Per la seua banda, Kenneth Branagh va guanyar el premi al millor guió per Belfast i Billie Eilish va véncer en la categoria de millor cançó per No time to die de la cinta homònima de James Bond, cosa que va deixar sense estatueta el tema Dos oruguitas de Lin-Manuel Miranda per a Encanto.

Succession, la gran guanyadora de la televisió

Quant als premis per a les produccions televisives, Succession va arrasar en els apartats dramàtics amb tres estatuetes: millor sèrie dramàtica, millor actor (Jeremy Strong) i millor actriu de repartiment (Sarah Snook).

La hispana Michaela Jaé Rodriguez va aconseguir el Globus d'Or a la millor actriu d'una sèrie dramàtica per Pose. D’altra banda, Hacks es va coronar com a millor sèrie de comèdia o musical i la protagonista, Jean Smart, es va endur, a més, el reconeixement a la millor actriu.

Les distincions de Succession, Hacks i Pose van situar HBO per davant dels seus rivals, en acumular sis estatuetes.

Jason Sudeikis va ser escollit com a millor actor d'una sèrie de comèdia o musical per Ted Lasso. The Underground Railroad va ser la vencedora en l'apartat de millor minisèrie o pel·lícula televisiva, un format en el qual Kate Winslet, per Mare of Easttown, i Michael Keaton, per Dopesick, es van emportar els premis de millor actriu i millor actor, respectivament.

Finalment, el gran fenomen d'El juego del calamar no se’n va anar amb les mans buides, ja que O Yeong-su va guanyar el premi al millor actor de repartiment d'una sèrie.

També et pot interessar

stats