'El buen patrón' i la banda de 'Madres paralelas', més a prop dels Oscar

L’Acadèmia de Hollywood inclou el film de León de Aranoa i la música d’Alberto Iglesias entre les 15 semifinalistes de sengles categories

D’esquerra a dreta, el director Fernando León, l’actor Javier Bardem i l’empresari Jaume Roures posen el dia de la première de “El buen patrón”
D’esquerra a dreta, el director Fernando León, l’actor Javier Bardem i l’empresari Jaume Roures posen el dia de l'estrena d''El buen patrón' / Alberto Ortega (Europa Press)

Espanya està un poc més a prop d’alguna de les estatuetes dels Oscar. L’Acadèmia de Hollywood ha escollit com a semifinalistes per a la nominació definitiva al febrer El buen patrón, la pel·lícula de Fernando León de Aranoa, i la banda sonora que ha compost Alberto Iglesias per a Madres paralelas, de Pedro Almodóvar.

No obstant això, fins al 8 de febrer no se sabrà si la producció que protagonitza Javier Bardem, i que competeix en la categoria de millor pel·lícula internacional, i la banda sonora d’Iglesias són finalistes per a optar a l’estatueta.

El buen patrón és una de les quinze pel·lícules preseleccionades en la seua categoria, on també hi ha dues produccions hispanes més que han passat el tall. Es tracta de la mexicana Noche de fuego i la panamenya Plaza Catedral. Aquestes tres pel·lícules competiran amb propostes aclamades per la crítica, com la italiana Fue la mano de Dios, la noruega The Worst Person in The World i la japonesa Drive My Car.

La triomfadora d'enguany

El buen patrón es presenta com una de les pel·lícules espanyoles més premiades d’enguany. De fet, té vint nominacions per als premis Goya, i en els premis Forqué, que atorga Egeda, l’entitat que gestiona els drets dels productors audiovisuals, el film de León de Aranoa va aconseguir el premi al millor llargmetratge, i Javier Barden, l’actor protagonista, el guardó a la millor interpretació masculina.

També et pot interessar

stats