'El buen patrón' representarà Espanya en els Oscars

L'Acadèmia de Cinema homenatja el cineasta valencià García Berlanga llegint un fragment de 'Una pareja feliz' en l'acte en què s'ha anunciat la producció escollida

El director Fernando León de Aranoa, a la dreta, i el productor Jaume Roures després de conèixer que la seua producció competirà per un Oscar
El director Fernando León de Aranoa, a la dreta, i el productor Jaume Roures després de conèixer que la seua producció competirà per un Oscar / Emilio Naranjo (Efe)

La pel·lícula 'El buen patrón', de Fernando León de Aranoa, ha sigut la pel·lícula escollida per l'Acadèmia de Cinema per a representar Espanya en la 94a edició dels Oscar de Hollywood, en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional. Acompanyats per un notari i el president de l'Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, els actors Irene Escolar i Ricardo Gómez han sigut els encarregats d'anunciar la producció triada.

La pel·lícula protagonitzada per Javier Bardem s'ha imposat així a les altres dues preseleccionades: 'Madres paralelas', de Pedro Almodóvar; i 'Mediterráneo', de Marcel Barrena.

L’acte de l’Acadèmia del Cinema en què s’ha desvelat la pel·lícula que representarà Espanya als Oscars també ha retut un xicotet homenatge al cineasta valencià Luis García Berlanga, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. Els actors Ricardo Gómez i Irene Escolar han llegit un fragment de Esa pareja feliz, una de les òperes primes del director valencià i Juan Antonio Bardem. Un gest de record al cineasta valencià, però també per a commemorar el dia del Cinema Espanyol.

També et pot interessar

stats