Els Globus d'Or celebren una nova edició marcada per la pandèmia i la polèmica

L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood farà entrega aquesta matinada dels premis a les pel·lícules i sèries més destacades de l'any, a pesar de les crítiques per la poca diversitat i pràctiques poc ètiques

La presidenta de l'HFPA, Helen Hoehne, i el cantant Snoop Dogg, anunciant les nominacions de l'edició del 2022
La presidenta de l'HFPA, Helen Hoehne, i el cantant Snoop Dogg, anunciant les nominacions de l'edició del 2022 / Golden Globe Awards (@goldenglobes)

Aquest dilluns de matinada s'entreguen els Globus d'Or, també coneguts per ser l'antesala dels Oscars. La gala se n'eixirà de la planificació habitual, ja que no tindrà conductor, presentadors convidats i no es retransmetrà en directe.

Encara que l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), organitzadors dels premis, atribueixen aquestes mesures a l'augment dels casos per covid als Estats Units, la raó principal de l'extrema sobrietat de l'edició d'enguany és la polèmica que ha envoltat a la institució l'últim any.

La falta de diversitat en el jurat de l'HFPA (fins al febrer no hi havia cap persona negra), i les sospites que a alguns membres els van convidar a un viatge de luxe a París per a assistir al rodatge d'una sèrie que posteriorment va rebre dues nominacions, han fet que la majoria de les estreles de Hollywood reneguen dels premis. Celebritats com Scarlett Johansson o la directora Ava Duvernay s'han distanciat públicament de l'associació i fins i tot Tom Cruise ha retornat les seues tres estatuetes.

Per a contrarestar la caiguda de la reputació, els Globus d'Or posaran el focus de la gala d'aquest dilluns en la seua labor en organitzacions benèfiques relacionades amb l'entreteniment, la restauració de pel·lícules, els programes de beques i els esforços humanitaris.

Les pel·lícules The power of the dog i Belfast parteixen com a favorites amb set nominacions cadascuna. Pel que fa a les sèries la més nominada és Succession, seguida de The Morning Show i Ted Lasso.

Enguany hi ha una major representació espanyola gràcies al film de Pedro Almodóvar, Madres paralelas, que suma les nominacions a millor pel·lícula de parla no anglesa i millor banda sonora per a Alberto Iglesias, i la nominació de Javier Bardem a millor actor de drama pel seu paper en la pel·lícula Being the Ricardos.

També et pot interessar

stats