Mor Sidney Poitier, primer negre a guanyar un Oscar a millor actor

El seu paper en Endevina qui ve a sopar va posar l'accent en les relacions interracials en un moment en què la segregació encara era vigent en gran part dels Estats Units

L'actor Sidney Poitier a la gala dels Òscar de 2014
L'actor Sidney Poitier en la gala dels Oscars de 2014 / Danny Moloshok (Reuters)

L'actor Sidney Poitier, el primer afroamericà a guanyar l'Oscar a millor actor pel seu paper en Els lliris dels prats, ha mort als 94 anys, segons ha informat el Ministeri d'Afers Estrangers de les Bahames, país d'on era originària la família de l'intèrpret.

Poitier va rebre el guardó més important del cine als Estats Units en 1964, en un context de mobilitzacions per part de la població negra per a obtindre els mateixos drets civils que la resta d'estatunidencs.

La trajectòria d'aquest actor es va desenvolupar en un moment en què la segregació encara era vigent en gran part dels Estats Units, i els personatges que va interpretar van posar l'accent sobre diverses formes de racisme. En Endevina qui ve a sopar, el paper de Poitier il·lustrava els problemes als quals s'enfrontaven les parelles interracials. El racisme també és el protagonista d'En la calor de la nit, un film en què l'actor interpreta un agent de policia que investiga un assassinat.

Poitier, que va créixer en un entorn empobrit, va ser el primer actor negre a ser conegut per l'audiència majoritària i en 2002 va rebre un Oscar honorífic en reconeixement de tot el que va assolir "com a artista i ser humà".

També et pot interessar

stats