Nathy Peluso posa en peu tot el públic en la primera jornada del Low Festival

Metronomy, Dorian, Sidonie o Ginebras han actuat també davant les 24.000 persones que han assistit aquest divendres a la inauguració de l'onzena edició del festival

La cantant argentina Nathy Peluso en l'escenari de Low Festival
La cantant argentina Nathy Peluso en l'escenari de Low Festival / Manuel Lorenzo (Efe)

Rock, salsa, electrònica i hip-hop s'han fusionat aquest divendres en la primera jornada del Low Festival, amb més de quinze grups i cantants que han combatut la calor estiuenca de Benidorm (Marina Baixa) a colp de cançó. Entre ells han destacat el grup anglés Metronomy, i una de les més esperades del festival, Nathy Peluso.

L'argentina ha sigut la protagonista d'aquesta primera nit del Low Cost, que durant un cap de setmana pretén que la festa no es visca entorn de les platges de Ponent i de Llevant i a les discoteques de la ciutat, sinó traslladar el ball a la ciutat esportiva Guillermo Amor, on amb quatre escenaris diferents es desafia la calor després de tres estius sense certamen.

Benidorm s'ha reconvertit en una ciutat musical amb el Benidorm Fest i es nota en la quantitat de gent que esperava Peluso, que amb 16 anys havia iniciat la seua carrera tot just a 70 quilòmetres de Benidorm, a Torrevella (Baix Segura), versionant les cançons de Frank Sinatra o Etta James.

Onze anys més tard, l'artista argentina ha cantat davant dels 24.000 assistents d'aquesta primera nit els seus temes més coneguts, com "Puro veneno", "Ateo", "Delito" o "Business Woman". Una explosió d'energia en l’escenari que ha destacat especialment amb "Emergencia", la cançó prèvia al seu comiat amb "Vivir así es morir de amor", amb la qual ha aprofitat per a llançar un al·legat a "estimar-se i a estimar".

Joseph Mount, líder del grup britànic Metronomy, en l'actuació d'aquest divendres
Joseph Mount, líder del grup britànic Metronomy, en l'actuació d'aquest divendres / Manuel Lorenzo (Efe)

Hores abans, Metronomy eixia a l'escenari principal per a interpretar temes del seu últim disc, Small World, però també del seu mític The English Riviera.

Dorian havia sigut l'encarregat d'inaugurar a les 20:30 de la nit aquest mateix escenari, des del qual han emocionat els assistents dedicant "Dual" a Samuel, el jove mort l'estiu passat a la Corunya per una pallissa presumptament homòfoba.

La nit l’han tancada les actuacions de Sidonie, Ginebras, Joe Crepúsculo i !!! (CHK CHK CHK). Els assistents recarreguen piles per a la segona jornada d’aquest dissabte, que portarà a Benidorm Amaia, Fangoria o al grup anglés Editors.

També et pot interessar

stats