Molta expectació a Alacant per conéixer aquest dimecres la foguera guanyadora

El primer premi infantil va ser per a El Baver - Els Antigons, mentre que Sagrada Família s’ha endut els dos ninots indultats

La foguera muncipal d'Alancant vista des de darrere
La foguera muncipal d'Alancant vista des de darrere / Manuel Lorenzo (Efe)

Les comissions viuen amb nervis el matí d’aquest dimecres quan el jurat dels premis grans visitarà els diferents monuments per a donar un veredicte a partir de les 17:00 hores. Enguany, deu fogueres competeixen pel premi gran de la secció especial: Sèneca - Autobusos, Diputació - Renfe, La Florida - Portatge, El Baver - Els Antigons, La Ceràmica, Polígon de Sant Blai, Carolines Altes, Sagrada Família i Hernán Cortés. Les dues primeres de la llista quedaren finalistes del premi infantil aquest dimarts, amb 105 i 103 vots respectivament, mentre que La Florida - Portatge va ser la guanyadora de l’any passat i espera revalidar el títol. Per a aconseguir-ho, enguany han tornat a apostar per l’artista Pere Baena.

Però qualsevol de les altres nou participants li podria arrabassar el premi, per exemple El Baver- Els Antigons, que ja ha guanyat el primer premi infantil precisament en l’any que debuta en la categoria de secció especial. 

També té possibilitats la comissió Sagrada Família, que s’ha endut els dos ninots indultats de les festes en honor de Sant Joan de 2023, amb peces de Miriam García Sandemetrio —el ninot gran que va obtindre 1.367 vots— i Santaeulalia Tematización SL —el ninot infantil, amb 1.665 vots. 

En qualsevol cas, després d’una nit de treball enllestint els últims detalls, totes les fogueres estan preparades per a rebre la visita d’un jurat que, ben segur, ho tindrà molt difícil a causa de la gran qualitat dels monuments fets enguany. 

A partir de les 17:00 de la vesprada, en un acte presidit per la bellesa del foc, Belén Mora, al qual també assistirà la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i en el que serà l’alcalde, Luis Barcala, qui comunique al president de la foguera guanyadora la victòria. 

També et pot interessar

stats