La foguera oficial ja està a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant

Les peces més grans del monument que l’artista Pedro Espadero comença a plantar aquest dijous arriben al cor de la ciutat en un dispositiu per a facilitar el pas de les enormes peces

Trasllat de la foguera oficial a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant / À Punt NTC

“Molt a espaiet, amb compte i amb la policia tallant el trànsit en cada encreuament”. Així arribava la “colorista” foguera oficial, com l’ha definida el mateix artista, Pedro Espadero, a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant aquest dijous de matinada. Les peces més grans del monument, que porta per lema "Geoda", ja estan al cor de la ciutat i hui mateix començaran a plantar-se.

L’equip de l’artista Pedro Espadero aprofitava la nit, quan hi ha menys trànsit a la ciutat, per a portar les primeres peces fins a la plaça de l’Ajuntament. Seguint el trasllat, la bellesa del foc, Belén Mora, i les dames, asseguraven estar “emocionades” de veure les primeres parts del monument al carrer, perquè significa que l’inici de la festa és imminent. De fet, aquest dijous la foguera oficial començarà a prendre forma i el diumenge comencen les mascletaes i, previsiblement, la ciutat començarà a omplir-se dels primers visitants.

Les primeres peces de la foguera oficial a arribar a la plaça de l'Ajuntament en la foscor de la nit van ser les més grans, fins al punt que calia extremar les precaucions perquè arribaren intactes a la plaça de l’Ajuntament.

“Totes les peces s’eixien per dalt i pels costats dels camions, així que hem hagut de portar-les amb els camions molt a espaiet, amb compte en els punts més complicats i amb l’ajuda de la policia, que ens anava tallant el trànsit en els encreuaments perquè arribaren bé a la plaça”, exposava Pedro Espadero a À Punt. 

El monument que ha dissenyat Pedro Espadero retrà un homenatge als foguerers i barraquers i, com ha destacat el mateix artista, el més cridaner de la foguera serà el color. “Serà molt vistosa, sobretot per a la gent de fora, a qui li cridarà l’atenció el color”, apuntava. Aquest és el huité monument oficial que planta Espadero.

Davant de l’arribada d’aquest monument al centre de la ciutat, la bellesa del foc afirmava sentir una sensació “indescriptible” perquè suposa estar a les portes d’uns dies de festa que tant ella com les dames viuran des d’una perspectiva diferent. “És una sensació indescriptible, no ens ho acabem de creure que enguany podem viure la festa amb un privilegi enorme”, admetia junt amb les primeres peces del monument que eixien al carrer.  

També et pot interessar

stats