El Baver - Els Antigons guanya el primer premi infantil de les Fogueres 2023

El monument és obra de Fernando Foix i Iván Tortajada

Foguera infantil El Baver - Els Antígons
Foguera infantil El Baver - Els Antigons / À Punt NTC
À Punt NTC
Paula García @apuntnoticies
20 de juny 2023 - 17:14 Actualitzat: 20 de juny 2023 - 22:08

El Baver - Els Antigons ha obtingut aquest dimarts el primer premi de la Secció Especial de les Fogueres del 2023, amb un monument dels artistes Fernando Foix i Iván Tortajada, que ha aconseguit 114 vots del jurat. El Baver - Els Antigons ha arrabassat així el primer premi a Foguerer - Les Carolines, que ja va guanyar l'any passat amb un disseny de Ceballos & Sanabria i esperava poder revalidar el títol enguany. Encara que la comissió només té setze anys, ja han rebut aquest guardó cinc vegades.

Amb el lema "Ara més que mai", l'obra de Foix i Tortajada és un cant a la preservació del medi ambient i la sostenibilitat del planeta i, amb uns detalls cuidats al màxim, ha convençut el jurat per a ser la vencedora.

Foguera infantil El Baver - Els Antígons
Foguera infantil El Baver - Els Antígons / À Punt NTC

Després de conéixer la victòria, la sensació dels foguerers i foguereres és de treball ben fet i d'alegria, però també de nervis i il·lusió davant de la gran jornada que els espera aquest dimecres, quan el jurat passarà a visitar les fogueres grans des de les 9:00 hores i farà públic el veredicte cap a les 17:00 hores. Després d'haver guanyat el primer premi per a la foguereta, esperen fer doblet guanyant també el de la gran.

Daniela Vaquero, la seua bellesa del foc infantil, ha explicat a À Punt que sent "una emoció molt gran" per haver guanyat i que, quan ha conegut la notícia, de seguida s'ha posat a botar i s'ha abraçat a la foguera amb les companyes.

En segon lloc ha quedat la foguera Sèneca-Autobusos, amb 105 vots, que també s'ha endut el premi infantil La Colla, que atorga À Punt i que enguany tornava a la Secció Especial després de nou anys. El president, Josep Amand, ha assegurat que estan "eufòrics", mentre que l'artista responsable del monument, Sergio Alcañiz, diu que està molt content que la comissió puga celebrar així els cinquanta anys de la foguera infantil.

Foguera infantil Sèneca-Autobusos
Foguera infantil Sèneca-Autobusos / À Punt NTC

Pel que fa al tercer lloc, ha sigut per a Diputació-Renfe, que s'ha quedat molt prop de la segona posició, amb 103 vots. 

Foguera Infantil Diputació-Renfe
Foguera Infantil Diputació-Renfe / À Punt NTC

A més dels tres primers premis, el quart ha anat a parar a Sagrada Família, el cinqué a Florida-Portatge, el sisé a la foguera La Ceràmica, el seté a La Condomina, el huité a Foguerer - Les Carolines, el nové a Les Carolines Altes, el desé a Parc - Plaça de Galícia i en última posició de la Categoria Especial, Rabassa - Polígon Industrial.

D'altra banda, en la Primera Categoria s'ha imposat Ángeles Felipe, mentre que en Segona ha guanyat la foguera Don Bosco i en Tercera Categoria, Benito Pérez Galdós.

L'acte ha tingut la presència de la bellesa del foc infantil, Inés Llavador, la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i l'alcalde, Luis Barcala, que ha sigut l'encarregat de comunicar telefònicament el premi als representants de la foguera guanyadora, just abans de partir cap allí per a felicitar-los personalment.

També et pot interessar

stats