Jesús Cintora: "A la Comunitat Valenciana plou sobre banyat amb la corrupció"

El periodista presenta en 'A la Ventura' el seu llibre 'No quieren que lo sepas', en què s'endinsa en "tot allò que els poderosos volen silenciar" i "qui té la paella pel mànec i on hem de millorar"

Jesús Cintora en el programa 'A la Ventura'
Jesús Cintora en el programa 'A la Ventura' / À Punt NTC

No quieren que lo sepas és el nou llibre de Jesús Cintoras. Un treball en què el periodista, que ha passat aquest dilluns per A la Ventura, s'endinsa en "en tot allò que els poderosos volen silenciar", com la corrupció política, els aforaments, la justícia, el clientelisme, les portes giratòries o el control dels mitjans de comunicació.

Un dia en què s'ha conegut que el president Pedro Sánchez i la ministra Margarita Robles també han sigut espiats pel programa Pegasus, de manera il·legal i externa. Segons ha indicat, cal avançar per a evitar la politització de la justícia i l'ús dels instruments de l'Estat "per a controlar coses que no deurien", com el cas del programa Pegsasus.

El periodista afirma que cal preguntar-se perquè els oligopolis augmenten i creixen amb espectaculars beneficis mentre els ciutadans tenen dificultats per a arribar a final de mes. "El llibre va també de qui té la paella pel mànec i on hem de millorar".

En les pàgines de l'obra aprofundeix en els vincles del periodisme amb el poder polític i econòmic. "Hi ha una crisi de credibilitat i explique que hi ha llicències de ràdio i televisió que posa i lleva el poder polític, campanyes de publicitat que condicionen els missatges i periodistes que són apartats per contar aspectes que uns altres callen i cauen en l'autocensura".

Per a Cintora, "en un país en què hi ha jutges, fiscals, periodistes o inspectors d'Hisenda que els han apartat per fer bé la seua faena, alguna cosa falla".

"En un país en què hi ha jutges, fiscals, periodistes o inspectors d'Hisenda que els han apartat per fer bé la seua faena, alguna cosa falla"

A València ha començat aquest dilluns el primer juí del cas Imelsa, la peça que jutja les presumptes il·legalitats en adjudicacions públiques a Thematica Events, en què seuen al banc dels acusats Marcos Benavent, més conegut pel malnom del 'ionqui dels diners' i l'expresident de la Diputació de València, entre altres. Paral·lelament, també està d'actualitat la trama urbanística del cas Assut.

Segons el parer de Citora, "a la Comunitat Valenciana plou sobre banyat amb la corrupció". Segons ha explicat en A la Ventura, "durant molt de temps es van saquejar els comptes públics amb una corrupció que en molts casos ha quedat prescrita o no s'ha arribat al fons de les coses".

"Durant molt de temps es van saquejar els comptes públics amb una corrupció que en molts casos ha quedat prescrita o no s'ha arribat al fons de les coses"

No obstant això, indica que "per desgràcia" i com es conta en el llibre, "el que acabem sabent i el que s'acaba condemnant és la punta de l'iceberg". Així, lamenta que "hi ha suficients ressorts per a protegir aquest tipus de pràctiques i no és gens exemplar que no es faça justícia".

Per això la ciutadania ha d'espentar en aquest sentit. "Ha de ser exigent i no ser complaent amb la corrupció perquè la corrupció és un càncer per a la democràcia".

Jesús Cintora presentarà el seu llibre aquest dimarts, a les 19 hores en la Fnac Sant Agustí, acompanyat pel magistrat i jurista Joaquim Bosch.

També et pot interessar

stats