El govern denuncia que s'ha espiat el telèfon mòbil de Pedro Sánchez amb el programa Pegasus

El terminal de la ministra de Defensa, Margarita Robles, també s'ha infectat, segons ha anunciat el ministre de Presidència, Félix Bolaños

El president del govern, Pedro Sánchez, parla amb el telèfon mòbil en una imatge d'arxiu
El president del govern, Pedro Sánchez, parla amb el telèfon mòbil en una imatge d'arxiu / Reuters

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha anunciat que el telèfon del president del govern, Pedro Sánchez, i el de la ministra de Defensa, Margarita Robles, han sigut infectats amb el programa Pegasus que permet accedir al contingut dels terminals.

Bolaños ha assenyalat que el govern ha posat en coneixement de la justícia dos informes tècnics del Centre Criptològic Nacional en els quals es detallen els fets.

Així ho ha manifestat aquest dilluns el ministre Bolaños durant la seua intervenció en una convocatòria d'urgència en la Moncloa, al costat de la ministra portaveu, Isabel Rodríguez.

El ministre ha destacat que es van produir dues intrusions en el telèfon mòbil del president del govern el maig del 2021 i una intervenció en el mòbil de la ministra de Defensa el juny del mateix any. "No hi ha proves de cap intrusió posterior a aquestes dates", ha afirmat.

Els dos atacs al telèfon mòbil del president del govern van extraure del terminal 2,6 gigues i 130 megues de dades, respectivament. A més, l'atac al mòbil de la ministra de Defensa, Margarita Robles, va aconseguir obtindre nou megues de dades, segons fonts de l'executiu.

Són fets contrastats i d'enorme gravetat Félix Bolaños - Ministre de la Presidència

La intervenció il·legal s'ha comprovat durant una investigació que encara està en marxa i que s'estendrà a tots els membres del govern.

"Són fets contrastats i d'enorme gravetat que confirmen que hi ha hagut intrusions en àmbits aliens a les institucions estatals i fora de la llei", ha afegit. En aquesta línia, ha insistit: "Estem davant intervencions il·lícites i externes".

Perquè es conega tota la veritat el govern ha posat a disposició judicial la informació de la qual disposa i l'anirà complementant a mesura que es vagen coneixent més dades.

També et pot interessar

stats